Најновије

МУЊЕВИТО РАЗБИЈАЊЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Из 21 села џихадисти су протерани заувек (ФОТО/МАПА)

Снаге шиитских милиција и даље напредују дуж сиријско-ирачке границе.

Муњевито разбијање ИД (Фото: АМН)

Након успоставе потпуне контроле над Ал-Баџом, Јединице народне мобилизације (ПМУ) успеле су да изборе контролу над 21 селом и 3 стамбена комплекса за 48 сати.

Настављајући брзо офанзиву у западној Ниниви шиитска ПМУ је заузела села Ум Теба, Ал-Сада Зоба, Треи Авсат, Тавал, Тал Масада, Ал-Нимла, Ал-Двилам, Ал-Салхија, Васме Ал Мароки, Ал- Џаер, Абхири, Ал Рави, Ал Фоарат Тал Ремик, Хаснан, Хм Кхраб, Ебу Расеен, Монас, Монас Тал Газал, Ботат Ал Мадфае, Џагхаифи.
Јединице су заузеле стамбене комплексе Хамданија, Ал-Кабаза и Ал-Реала. ПМУ је обезбедио велики део границе са Сиријом. Даље, ирачке снаге под вођством Хади Ал-Америја ће ударити на југ у покушају да дођу до провинције Анбар и сиријске провинције Деир ез Зора.

На другим местима у зараћеној земљи, ирачко ваздухопловство је уништило 30 терориста ИД у џепу Хавија након десетине летова који су обављени у уторак, циљајући главни шеријатски суд и бројне терористичке установе. У Техерану је јуче дошло до напада у парламенту и маузолеју ајатолаха Рухолаха Хомеинија у којима је страдало 12 особа, док је преко 39 њих повређено. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: almasdarnews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Терориста ИД снима себе док убија људе у иранском парламенту
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА