Најновије

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ О ИЗБОРУ ПРЕМИЈЕРА: Верујем у Вучића!

Након вишенедељних спекулација да СПЦ и њен поглавар лобирају и покушавају да утичу на избор будућег премијера Србије патријарх српски Иринеј прекинуо је завет ћутања и открио је да ли Црква жели да утиче на избор будућег председника Владе, као и колико је њему лично битно ко ће у Немањиној 11 наследити Александра Вучића.

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

- То да се ја мешам у избор будућег премијера обичне су новинарске подметачине. Апсолутно се не мешам, нити на то покушавам да утичем ни на који начин. Није да ми није битно ко ће бити премијер, јесте, битно ми је, али како ја на то уопште могу да утичем? - каже патријарх.
На питање да ли верује да ће председник Србије Александар Вучић направити добар избор и за место премијера предложити праву особу одговара:
- Искрено се надам да ће бити онако како треба да буде - каже поглавар СПЦ.
Ко ће бити нови премијер и колики део колача ће добити СПС питање је које се поставља након што је потпредседница СНС-а Маја Гојковић казала да напредњаци намеравају да наставе сарадњу са свим странкама с којима су изашли на изборе, а да посебну пажњу планирају да посвете даљој сарадњи са Социјалистичком партијом Србије.
Потпредседник СПС- а Бранко Ружић  је истакао да СНС уважава СПС као кредибилног и коректног партнера.
- Оштрица фронта и стратешког савеза СНС-а и СПС-а показала је своју легитимност, државотворност и обезбедила политички стабилан амбијент за наставак реформи у српском друштву. СПС је кредибилан и коректан партнер, што уважавају и наши партнери из СНС-а. Ми не тргујемо легитимитетом, већ радимо са нашим партнерима у интересу грађанки и грађана - каже Ружић.
С друге стране, висока функционерка СНС-а и министарка Зорана Михајловић каже да ће одлуку о томе ко ће бити нови мандатар донети искључиво Александар Вучић.
- После одлуке новог председника Србије кога ће да именује за мандатара знаћемо и како ће да изгледа састав нове владе. Тек тада ћемо видети и колико ће која странка имати представника у новој влади Србије. Пре избора мандатара излишно је говорити о томе ко ће бити чланови нове владе - наводи она.

СПС не може да уцењује СНС

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да социјалисти знају да њихов положај у власти зависи од договора са СНС-ом.
- Мислим да је јасно да је сарадња између СПС-а и СНС-а добра и, са друге стране, да је СНС ипак доминантан фактор. Социјалисти знају да њихов положај на власти зависи од договора са СНС-ом. Они немају капацитет за уцену, јер СНС може и без СПС-а - наводи он. Председник владе Србије постаће Хрватица и лезбејка – Ана Брнабић. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Хан: Различито о "кампањи" Приштине, исто о заједничком тржишту
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА