Најновије

Манифестацији "Ноћ књиге" прикључиле су се бројне библиотеке: Чекају вас попусти, поклони и изненађења!

И ове године манифестацији Ноћ књиге прикључиле су се многобројне библиотеке из Србије и региона које ће организовати посебне попусте и програме за читаоце.

Манифестацији "Ноћ књиге" (Фото: Лагуна)

Библиотека града Београда у Кнез Михаиловој 56 током целог дана омогућиће попуст од 50 одсто на годишњу чланарину.
Народна библиотека Србије од 19. до 21. јуна одобрава попуст од 30 одсто на све чланарине уз приложен рачун о куповини у књижарама Делфи током Ноћи књиге, 16. јуна 2017.
Читава мрежа Библиотеке „Милутин Бојић“ у Београду 16. јуна одобрава попуст од 60 одсто на годишњу чланарину.
Библиотека Дома културе „Студентски град“ тог дана поклања три књиге „Пикник за Ирму: збирка мотива“. Књигу су приредили и уредили Бојан Марковић и Тамара Митровић. Прва три студента која се пријаве код дежурног библиотекара добијају наведену књигу на поклон.
Народна библиотека Ужице 16. јуна одобрава попуст од 50 одсто на годишњу чланарину.
Народна библиотека „Радислав Никчевић“ у Јагодини током целог дана одобрава попуст од 40 одсто на годишњу чланарину.
Градска библиотека Суботица 16. јуна одобрава попуст од 50 одсто на годишњу чланарину.
Народна библиотека Крушевац 16. јуна даје попуст од 30 одсто на годишњу чланарину за неповлашћене категорије корисника.
Градска библиотека у Новом Саду и ове године учествоваће у манифестацији Ноћ књиге. Одељење „Ђура Даничић“ биће отворено до 22 сата, где ће Новосађани од 17 сати моћи да се упишу у библиотеку и добију попуст на чланарину од 50%, као и деца до 14 година. У фонду Одељења биће изложена топ-листа најчитанијих Лагуниних издања у Градској библиотеци у Новом Саду. Од 17 до 18 сати гост-библиотекар биће др Зорица Хаџић, ванредни професор Филозофског факултета Одсека за српску књижевност, која ће посетиоцима препоручивати књиге.
Библиотека „Браћа Настасијевић“ у Горњем Милановцу 16. јуна нуди пет бесплатних чланарина, поклон-књиге и попуст на књиге у књижари Библиотеке.
Лесковачки културни центар 16. јуна припрема сјајан музички програм. У великом холу Лесковачког културног центра у 20 сати одржаће концерт флаутиста Дејан Гаврић и гитариста Един Карамазов у оквиру фестивала Ледамус, а у 21.30 очекује вас поетско-музички програм „Одавде до поноћи“.
Народна библитека „Радоје Домановић“ у Лесковцу тог дана од 20 сати до поноћи омогућиће бесплатан упис.
Библиотека „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу тог дана одобрава попуст од 50 одсто на годишњу чланарину.
Градска библиотека „Атанасије Стојковић“ у Руми 16. јуна од 18 до 23 сата организује дружење са завичајним писцима у читаоници Библиотеке. Песник Драган Јанковић говориће стихове из своје најновије збирке. Затим вас очекује представљање књиге „Господа из каљавог шора“ песника Радивоја Прокопљевића Проке. У холу Библиотеке биће организована продајна изложба њихових издања са попустом од 20 до 40 одсто. Најава манифестације „Културно лето 2017“.
Библиотека „Милован Глишић“ у Љубовији тог дана у 16 сати организује едукативни програм за најмлађе, а током целог дана изложбу најновијих Лагуниних издања.
Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину 16. јуна одобрава попуст од 20 одсто на годишњу чланарину.
Библиотека „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу тог дана омогућава попуст од 50 одсто на годишњу чланарину и бесплатну месечну чланарину за новоучлањене кориснике.
Библиотека „Глигорије Возаровић“ у Сремској Митровици тог дана омогућава попуст од 40 одсто на годишњу чланарину.
Градска библиотека Панчево 16. јуна омогућава попуст од 50 одсто на годишњу чланарину.
Библиотека „Бранко Радичевић“ у Лебану тог дана омогућава бесплатно учлањење на дечјем и одраслом одељењу.
Народна библиотека „Миодраг Борисављевић“ у Апатину 16. јуна од 17 сати до поноћи нуди бесплатно учлањење и организује продајну изложбу Лагуниних издања.

Народна библиотека Бечеј у петак, 16. јуна у 17 сати организује сјајан програм за децу: отварање ликовне изложбе „Корице моје омиљене књиге“ – „Кедвенц кöнyвем борíтóја“ рајзкиáллíтáс мегнyитó, пројекција народних бајки на српском и мађарском језику – нéпмесéк филмветíтéсе магyар éс сзерб нyелвен, Мирослав Кокошар: поезија за децу, додела награде за добитнике ликовног конкурса и награде за све учеснике – дíјкиосзтó а рајзпáлyáзат нyертесеинек éс минден рéсзтвевőнек ајáндéк, мини-сајам књига за децу. Од 20 сати биће организован програм за одрасле: Будни уз књигу – отворени разговор читалаца и посетилаца са библиотекарима и књижничарима на тему „Које су то књиге због којих се не спава?“, дружење уз књиге, разговор и музику, Сајам књига: издавачка кућа Лагуна и књижара Папирус.
Јавна установа Народна библиотека „Његош“ у Никшићу тог дана поклања пет чланарина за одрасле и десет чланарина за децу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА