Најновије

ФИНАЛНИ УДАРАЦ НА ТЕРОРИСТЕ: САА се припрема на коначни обрачун са ИД на северу Сирије

Сиријска Арапска Армија (САА) се припрема на коначни обрачун са припадницима Исламске Државе , у жељи да их у потпуности потисне са преосталих положаја на северу Сирије, са правца Алепо-Хама.

Ускоро коначни обрачун? (Фото: АМН)

ИД је суочен са нападом Сиријских Демократских Снага (СДФ) на своју “престоницу” град Рака,  те је ово идеалан тренутак за САА, да искористи помањкање расположивих средстава терориста и ослободи висораван Кханасер.
Ова зона је од кључног значаја за врховну команду САА, зато што се ради о једином и често угоженом, доставном путу ка провинцији и граду Алеппо.
Војни извор јавља, да су велика појачања за ову офанзиву, већ пристигла у јужни Алепо ове недеље. Са друге стране, јединице које су до сада браниле овај фронт, послате су на краткотрајан одмор те ће по повратку бити пресложене у нови распоред, предвиђен за напад. Датум и час почетка офанзиве су још увек непознати. Имајући у виду потребно време за коначне припреме, претпоставља се да се ради о наредних пар недеља. Жестоке борбе на северу Алепа! Гори линија фронта између Курда и турских "побуњеника"! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: almasdarnews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледају борбе са џихадистима на истоку земље:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА