Најновије

ХАОС НА УЛИЦАМА МОСКВЕ: Наваљни и још 400 људи ухапшено на протестима! (ВИДЕО)

Најпознатији руски опозиционар Алексеј Наваљни ухапшен је у Москви. Протести против корупције у више градова Русије. Има ухапшених.

Масовно хапшење у Москви (Фото: Јутјуб)

Како преносе агенције, Наваљни је ухапшен непосредно пред почетак протеста који је желео да одржи у Тверској улици, поред Кремља и руске Думе, за шта није имао одобрење московских власти. Он је приведен испред улаза у зграду у којој живи. Медији преносе да је око 400 особа ухапшено.
Наваљни је имао дозволу да одржи опозициони скуп,у другој улици - Шахаровој, али је одлучио да своје присталице позове у шетњу Тверском улицом која води до Кремља и руске Думе. Такву одлуку образложио је тиме што нико из Москве није хтео да му изнајми опрему за одржавање митинга, односно јер је свима тако било наређено. 
Због тога је позвао присталице да промене адресу окупљања и да дођу у Тверску улицу, за коју није имао одобрење московских власти. То је, међутим, у Москви строго кажњиво и новчано и казном затвора, тако да је Наваљни ухапшен, поново. 
Протест је, упркос хапшењу Наваљног, одржан и то на "новој" локацији, односно на углу Тверске улице и булевара, а окупило се више десетина хиљада Московљана.
Полиција је распоређена свуда и у неколико наврата дошло је до сукоба с демонстрантима, али та информација још увек није потврђена. За сада је све мирно, објављују на налогу на Твитеру бројни учесници скупа. Наводно је ухапшено и још око 200 демонстраната са московског скупа. 
Одржан је и скуп на адреси за коју је Наваљни добио одобрење власти, али њему присуствује свега око 1.000 људи. 
Истовремено, одржан је и протест у Санкт Петербургу, где је тамошња полиција ухапсила око 50 људи. Међу њима и тинејџерке. Ни тај скуп није био пријављен, тврде власти. 
Асошиејтед прес преноси да су демонстранти ухапшени у парку Марсова поља у центру града. Док је полиција одводила ухапшене, стотине других су узвикивали слогане попут "Путин је лопов" и "Срамота". 

У Владивостоку је ухапшено 10 опозиционих присталица, а четири у Благовешенску и најмање један у Казану. Протести се данас одржавају широм Русије. Погледајте ОВДЕ шта је Путин својевремено предлагао Клинтону. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Путин одржао предавање познатом милијардеру:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА