Најновије

НВО НЕ МОГУ ДА ДИГНУ ГЛАВУ ОД ЗАВЕТНИКА: Прекинута пројекција филма у Новом Саду, Чанак псовао мајку демонстрантима (ВИДЕО)

Чланови Српског сабора Заветници прекинули су пројекција филма “Косово… Наздравље! Gëzuar!” у Новом Саду, а чији је циљ, према тврдњама Заветника, отворена промоција терористичке ОВК и независног Косова.
Чланови Заветника су ушли у медија центар где је филм приказиван и искључили пројектор. Они су носили слике српских жртава са Косова и Метохије као и слике њихових убица Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, а једна њихова чланица је искључила филм. - Пројекција поменутог филма коју су организовале прозападне НВО попут фондације БИРН Косово, Независног друштва новинара Војводине, форума ЗФД Београд као и америчке испоставе ЦИА за Балкан, тевелизије Н1, део пројекта “Стварни људи – стварна решења” који има за циљ промовисање добросуседских односа између тзв. Косова и Србије. Финансијску подршку овом пројекту пружа Делегација Европске уније у Србији. Указујемо на чињеницу да се у самом садржају филма српска војска и полиција приказују као окупаторске снаге док се припадници терористичке ОВК представљају као легитимни борци за слободу. На делу је покушај рехабилитације албанских ратних злочинаца и очигледна замена теза где се Србима приписује кривица за рат на Косову и Метохији, а Албанцима улога жртве – реко је председник новосадског одбора Заветника Слободан Јовић.

Он је навео да се филм наводно бави тематиком међуљудских односа Срба и Албанаца пренебрегава чињеницу да су Срби на Косову и Метохији већ годинама грађани трећег реда и жртве политике терора и уцена коју над њима спроводе сецесионисти у Приштини. -Сматрамо да је недопустиво да се у оквиру филма промовише некаква историја “самосталног Косова”, а албански народ приказује као аутохтон на овом простору јер је познато да су Косово и Метохија вековна српска територија, а да Албанци до 1912. године нису уопште имали заокружен национални ентитет на простору Балкана – рекао је он.

Акција Заветника посебно је изнервирала председника ЛСВ Ненада Чанка који је псовао мајку људима који су протествовали и вриштао на њих.  Занимљиво је да је филм првобитно требао да буде приказан у биоскопу "Арена", али су организатори због безбедности изместили у медија центар, али то није омело Заветнике. Подсећамо, Заветницу су предходно прекинули фестивал „Мердита“ у Београду.   Шокантни филм хрватске телевизије ХРТ о пореклу становништва Балкана погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест Заветника против фестивала "Мердита".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА