Најновије

ТЕРОРИСТИ ЛИКУЈУ: Победио ратни злочинац Харадинај: "Честитам на изборима, Косово"!

Лидер Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај прогласио је вечерас победу коалиције која је произашла из "ратног крила", названу "ПАН", а коју чине коалиција Демократске партије Косова (ДПК - Тачи), АБК, Иницијатива за Косово (ИК - Фатмир Љимај) и девет мањих партија.

Рамуш Харадинај (Фото: Синхуа)

Он је, на конференцији за штампу по затварању биралишта, рекао да је коалиција "Пан" убедљиво победила.
- Јасна одлука обавезује владу Косова - поручио је он захваливши се коалиционим партнерима и позвао друге странке да се придруже раду на добробит "земље".
Коалиција "ПАН" освојила је 40 одсто гласова на данашњим ванредним парламентарним изборима, објавила је приштинска телевизија "Клан Косова" позивајући се на излазне анкете.
- Косово је положило испит. Честитам на изборима, Косово - рекао је Харадинај оцењујући да су ови избори најбољи икада одржани на Косову.
Према истим подацима, предвиђа се да би опозициона странка Самоопредељење могла да освоји 30 одсто гласова, док би коалиција под вођством Демократске лиге Косова (Иса Мистафа) требало да има 27 одсто.
Харадинај је након објављивања првих прелиминарних изборних резулата телевизије Клан Косова изјавио да ће нова влада бити формирана на време.
Харадинај, који је кандидат испред коалиције Демократске партије Косова (ДПК), Алијансе ново Косово (АБК), Иницијативе за Косово (ИК) и десет других странака је рекао и да је победа те коалиције убедљивија него што показују истраживање.
Он је рекао новинарима је да подаци које има коалиција показују да је победа још убедљивија од резултатат које је показала излазна анкета телевизије Клан Косова.
Члан председништва ДПК, Бљеранд Ставилеци је прогласио победу коалиције ДПК, АБК и ИК и позвао представнике коалиције да изађу и да победу прославе на Тргу Скендербега у центру Приштине.
- Ово је победа ДПК и Кадри Весељиа који је одлучио да личне интересе подреди партијским интересима - казао је Ставилеци.
С друге стране, лидер Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа је оптужио телевизију Клан Косова да је извршилац воље "клана мрака" и оценио да су излазне анкете те телевизије "неистините, наручене" и да за циљ имају "да утичу на резултате пре него што прве резултате прогласи Централна изборна комисија".
- Воља грађана се не може променити егизит полом јер су се оваква истраживања показала као неистинита, пошто су коначни резултати увек били другачији - казао је донедавни косовски премијер Мустафа на конференцији за новнаре.
Потпредседник покрета Самоопредељење Дардан Сејдиу је коментаришући резултате излазних анкета, рекао да први резултати са терена говоре о великом поверење које је добило Самоопредељење.
- Самоопределење је први субјекат. Подаци са терена показују да имамо негде око 33 одсто и да имамо двоструко већу подршку - казао је Сејдиу.

Тачи: Очекујем што пре формирање проевропске владе

Косовски председник Хашим Тачи огласио се вечерас поводом превремених парламентарних избора који су данас одржани и изразио очекивање да ће што пре бити формирана проевропска влада.
Он је путем Твитера поручио да "очекује од победника данашњих избора да формирају што пре проевропску владу, која би се одмах посветила приоритетима".
Прочитајте ОВДЕ како је НАТО опет понизио Црногорце?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

- Харадинај је дивља свиња која је пуштена из шуме - каже Божа Спасић.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА