Најновије

ТЕРОРИСТИ НАВИРУ СА СВИХ СТРАНА: Браниоци Деир Ез Зора поново приморани на надљудске подвиге! (ВИДЕО)

Исламска држава (ИД) изводи све масовније нападе на територије под контролом Сиријске арапске армије (САА) и добровољачких јединица у источној покрајинској престоници Деир Ез Зору.

Деир Ез Зор (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Данас је изведен нови масовни напад ИД-а, а према информацијама из сиријске војне команде, терористи су покушали да пробију линију одбране са западне стране војног аеродрома, што је довело до тешке осмочасовне борбе. Напад је коначно одбијен, а током борби је убијено више од 60 терориста.
У исто време, артиљеријске јединице које се налазе на аеродрому, дејствовале су по положајима Исламске државе у самом граду, али и у оближњим местима, док су руски и сиријски авиони засипали терористе на Панорами и планинама Тардех. Све већи број терориста који масовно напуштају Раку и преостале делове покрајине Алепо и Хама, сјатио се према Деир Ез Зору. И поред стлног лова на конвоје ИД-а, који спроводи руска авијација. Према наводима локалних активиста, у град је пристигло најмање 1.000 кавкаских џихадиста који се спремају за још једну велику офанзиву на делове града који одолевају у окружењу ИД-а још од 2015. године.  Највероватнији први циљ предстојеће офанзиве у Деир Ез Зору биће војна база Бригада 137, пренели су џихадистички медији.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА