Најновије

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ЗАГРМЕО: Докле ћемо помагати Саудијце, главне извознике џихада и мржње према хришћанима и Јеврејима! (ВИДЕО)

Амерички сенатор за Кентаки Пол Ранд побунио се у уторак у сенату у Вашингтону против продаје америчког оружја Саудијској Арабији, рекавши да он "не би продао ни пушку, а још мање прецизно вођене пројектиле".

Сенатор Ранд Пол (фото: Јутјуб принтскрин)

Пол је истакао да је хуманитарна криза у Јемену "можда гора од оне у Сирији". 
Он је глад у јемену упоредио са оним "библијских размера", јер 17 милиона људи живи на ивици умирања од глади. Он је рекао да је та ситуација створена без жеље Америке, али је узрокована њеним оружјем.  - Имамо шансу да кажемо Саудијској Арабији да је доста било. Треба ли да дајемо Саудијској Арабији новац или оружје? Шта је Саудијска Арабија била последњих 30 година? Били су извозник џихадистичке филозофије број један, број један извозник "Хајде да мрзимо Америку" и "Хајде да мрзимо јеврејско-хришћанску традицију и етику" - упозорио је Пол. Он је закључио да то долази из Саудијске Арабије.  - Они то уче у школама у нашој земљи, уче у школама у Индонезији, они кваре ислам широм света. И ми ћемо има дати оружје? Мислим да је то велика, велика грешка - упозорио је сенатор. Пол је рекао да ће, заједно с америчким сенатором за Конектикат Крисом Марфијем, предложити закон којим ће се обуставити будућа продаја контингената оружја саудијским милитаристима умешаним у грађански рат у Јемену. "Американци су сишли с ума", каже руски експерт говорећи о наоружању САД, опширније ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА