Најновије

ПРОБИЈЕН ФРОНТ КА ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Бујица Сиријске арапске армије иде ка последњој препреци на путу (МАПА/ВИДЕО)

Сиријска арапска армија наставља свој продор ка Деир Ез Зору. Крећући се аутопутем Палмира- Деир Ез Зор, војници САА су запосели стратешку Арак троугао и у потпуности ослободили Мустадирах планине северно од Арака. Борци Исламске државе су потиснути ка граду Сукнах.

Илустраија (Фото: Јутјуб)

Предвођени 5. корпусом 11. тенковске дивизије, војници САА јуче су очистили простор око Арака а јутрос  су ушли у град упркос жестоком отпору Исламске државе. Терористи су потиснути а САА већ чисти мине на путу и у самом граду.

Терористи су се сада склонили у град Сукнах, који је последња препрека на путу САА ка Деир Ез Зору. Одмах након заузимања Арака, САА је ка Палмири послала додатна појачања како би се напад ка Деир Ез Зору наставио. Очекује се да ће борба за Сукнах бити посебно крвава јер Исламска држава има подршку локалних пустињских племена који ће по сваку цену бранити своју територију. Сукнах је иначе био први град који је у пролеће 2015. освојен у офанзиви Исламске државе која је довела и до пада Палмире. O новој ескалацији у Алепу сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе Курда са ИД у Раки.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА