Најновије

МЕРКЕЛОВА ПОБЕСНЕЛА: Вашингтон нема права да ради Унији оно што је Унија урадила Србији!?

Две године након што је учинила све да не дође до реализације пројекта "Јужни ток", немачка канцеларка Ангела Меркел нашла се у сличној ситуацији у којој су тада биле балканске државе.

Меркел - Трамп (Фото: Синхуа, Правда)

Немачки канцелар Ангела Меркел придружила се критикама на рачун нових антируских санкција које је одобрио амерички Сенат. Коментаришући тачку по којој ће бити кажњене и европске компаније које учествују у заједничким гасним пројектима са Русијом, Меркелова је рекла да Вашингтон нема права да се меша у европску енергетску политику. Меркелова се тако придружила сада већ бројним гласовима из Уније, који су исказали своје отворено противљење новом пакету антируских санкција, које су, како делује, пре свега орјентисане на заустављање пројекта "Северни ток 2". Како је навео представник за медије немачке канцеларке Стеван Сејберт, став Ангеле Меркел је сагласан јуче исказаном ставу аустријског канцелара Керна и немачког шефа дипломатије Габријела, чију заједничку изјаву можете да прочитате ОВДЕ, да се одлука америчког сената, најблаже речено, може назвати "зачуђујућом".
Он је нагласио да је нарочито чудно у свему томе, што ће европске компаније бити кажњене због наводног мешања Русије у америчке изборе. - То се не сме догодити! Ми, генерално, одбацујемо све санкције које имају екстра-територијални ефекат, односно утичу на треће земље, нагласио је Сејберт. Амерички Сенат донео је у среду одлуку о прошурењу санкција Русији. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп "искулирао" Меркелову за руковање:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА