Најновије

УЗБУНА У ЈАПАНСКОМ МОРУ! Ким Џонг Ун заробио руску јахту!

Јахта „Каталекса“ са три члана посаде на броду налази се у севернокорејској луци Раџан, саопштио је Спутњику портпарол Амбасаде Русије у Северној Кореји Денис Самсонов.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

„Корејска страна је саопштила да се јахта налази у луци Раџин. Она је тамо стигла око 15 часова по средњоевропском времену. У Амбасади је формиран штаб на челу са саветником-изаслаником Александром Минајевима, а амбасадор Александар Мацегора се лично бавио свим питањима у вези са јахтом ’Каталекса‘“, изјавио је Самсонов.
Према његовим речима, севернокорејске власти засад нису објасниле на који начин се јахта нашла на њиховој територији.
У Раџин је стигао генерални конзул Русије у Чонгђину Јуриј Бочкарјев. Дипломата намерава да разговара са члановима посаде „Каталексе“, додао је портпарол дипломатске мисије.
Раније је руска амбасада „изразила збуњеност“ због изјаве Министарства спољних послова Северне Кореје да је јахта задржана док је пловила Јапанским морем и тако нарушила државне границе те земље. Самсонов, са друге стране, каже да је јахта задржана на подручју које је најмање 80 километара удаљено од обала Северне Кореје.
Раније је у Морском координационо-спасилачком центру Владивостока саопштено да је јахту задржао севернокорејски брод у западном делу Јапанског мора. Руководилац јахт-клуба „Алије паруса“ у Владивостоку Артјом Моисијенков навео је да се посада враћала у Приморје након двомесечног ремонта у Јапану.
Према Конвенцији о праву мора Уједињених нација из 1982. године, територијалне воде пружају се 22,2 километра од обале. Уколико руска јахта није пришла на ту даљину, није могло да дође до кршења државних граница Северне Кореје. Погледајте ОВДЕ видео како су Хути у ноћном нападу разорили саудијски брод, којег је стравична експлозија послала на дно Црвеног мора. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Може ли Северна Кореја да потопи амерички носач авиона?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА