Најновије

КУБА: САД поново прибегава насилним методама и појачава блокаду која траје од 1962.

Кубанска влада осудила је одлуку председника САД Трампа да пооштри америчку политику према тој земљи.

Хавана (Фото: Pixabay)

Куба је то описала као корак уназад у америчко-кубанским односима, али и додала да без обзира на то планира да настави дијалог са Вашингтоном.
У свом говору у Мајамију, који је подсећао на реторику у време отворене конфронтације, председник Трамп је најавио политику америчке администрације према Куби која елиминише напредак постигнут у последње две године, наведено је у саопштењу кубанске владе, пренео је ТАС. 
Америчка администрација поново прибегава насилним методама, доносећи мере које појачавају блокаду, које су на снази од фебруара 1962. године, наведено је у саопштењу. 
Кубанска влада је истакла штету коју амерички ембарго нааноси обичним људима као и њихов рестриктивни утицај на економски развој Кубе, навела је руска новинска агенција. 
Предсендик САД Доналд Трамп донео је одлуку која одговара политичким интересима "екстремистичке" мањине кубанских емиграната, који живи на Флориди и која тражи да се казне Куба и њен народ јер желе да буду слободни и да судбину своје земље ставе у сопствене руке, стоји у саопштењу кубанске владе. 
Влада Кубе, без обзира на то планира да настави дијалог са америчком администрацијом у областина од обостраног интереса, али и истиче да кубански народ никада неће одустати од свог суверенитета, односно независности, наведнео је у саопштењу. 
Амерички председник Доналд Трамп је саопштио јуче да ће поново вратити део рестрикција према Куби које је ублажио његов претходник Барак Обама. 
Рестрикције се односе на регулативе у области трговине и путовања, навео је АП. 
Трамп је своју одлуку објавио у Мајамију где иначе живи бројна кубанска дијаспора, истичући да је Куба добила превише уступака од САД у оквиру споразума са Обамином администрацијом, додајући да "су сада ти дани прошли". 
Он је казао да ће рестрикције према Куби остати на снази све док кубанска влада не ослободи политички затворенике, испоштује слободу изражавања и не престане да прогони дисиденте.
Погледајте ОВДЕ како је моћног америчког разарача растурио трговачки брод.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Куба је пре две године покренула питање одштете од САД, због вишегодишњих санкција...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА