Најновије

Убијен прекаљени заповедник ССА, стручњак из области артиљерије

Заповедник ССА с дугим ратним стажем и стручњак по питањима употребе артиљерије, Мухамед Али Сулиман, убијен је у Идлибу, за сад је починилац непознат.

Мухамед Али Сулиман (Фото: АМН)

Мухамад Али Сулиман био је заповедник 1. Обалне дивизије Слободне сиријске војске (СА). Међу побуњеничким круговима важио је не само за способног официра већ и за стручњака у операцијском деловању артиљерије.
Ово је још један у дугом низу побуњеничких официра ветерана смакнутих у последње време, што од стране супарничких побуњеничких група, што због деловања Асадових ваздушних снага и његових савезника.
С обзиром на политичку историју убистава високо рангираних милитаната у покрајини Идлиб, за Мухамеда Али Сулимана  заслужни су или агенти одани влади или супарнички милитанти. 
Вероватније је да је реч о обрачуну међу побуњеничким фракцијама, посебно уколико узмемо у обзир веома насилни раскол међу побуњеницима које подупиру Турска и Катар с једне (нпр. ССА и Арар Ал Шам) и Саудијска Арабија с друге стране (франшиза Ал Каиде Хајат Тарир ал – Шам, познатија као Јабхат ал Нусра), што је заправо сублимација дипломатског рата Дохе и Ријада.
Прочитати ОВДЕ и како су терористи растурили Американце и Курде и избацили их из војне базе у Раки.
Извор АМБ/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Курди у борбама у Раки.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА