Најновије

ДРАМАТИЧНА ИСПОВЕСТ ИЗ ПОЖАРА: Видите само ватрени амбис, плакали смо и чекали смрт, спасило нас је...(ВИДЕО)

- Никада нећу заборавити звук пожара која се приближавао. Видите само ватрени амбис. Крај. Плакали смо, дисали кроз мајице, само смо легли на земљу и чекали да умремо - испричао је Гарет Робертс, један од преживелих у пожару у Португалу.

Пожар у Португалу (Фото: Јутјуб)

У стравичном пожару који је пре два дана захватио централни Португал, погинуло је 62 људи, међу којима и четвороо деце, а више десетина је повређено. Борба стотина ватрогасаца са ватром и даље траје, а како су испричали сведоци, ватрена стихија појавила се ниоткуда.
- Одједном сам видео ватру са десне стране кола, и за 10 до 15 секунди под ветром је прешла на другу страну пута. Била је са свих страна аутомобила. Могао сам само да наставим да возим кроз ватру. Све је било у потпуном мраку. Дошао сам до села и видео неку девојку, питао је где је пут. Рекла је "нема пута, ово је крај". Ту смо почели да се гушимо, легли смо на земљу. Срећом, поред пута је била нека руина која је зауставила ватру - рекао је Гарет за ББЦ.
Спасили су их мештани који су гасили пожар канистерима са водом који је захватио њихову кућу.
- Они су нас спасили. Да није било њих били бисмо мртви - присећа се Гарет.
Овен Мартин затекао се са својом супругом у Арочелију када је побеснили пожар почео да се шири. Дом који су тек купили морали су да напусте да би спасили животе.
- Видео сам на "фејсбук лајву" неколико снимака о томе шта се дешава око нас. Побегли смо од куће пре него што је ватра стигла до нас. Више немамо дом, и мораћемо да се навикнемо на то. Макар смо преживели - рекао је Овен за "CBC News".
Он и супруга успели су да се извуку пре него што је пожар стигао до њих, али многи су, како је рекао, одлучили да остану у кућама. О њима више ништа није чуо.
- Било је апокалиптично. Тамо где је ватра прошла остао је само пепео. Цела шума у пепелу, ми смо били прекривени са чађем. Људи су излазили из аутомобила и гледали бескрајно згариште у неверици - присећа се Овен.
Прочитајте ОВДЕ и каква се то нова драма дешава у Паризу?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Апокалиптичне слике великог пожара у Португалу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА