Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Браво за Ану

„Мили Боже чуда великога.“ Песимисти су таман били дигли руке од свега након посљедњег избора за предсједника Србије и то најнеизвјеснијег од Обреновићевих времена. Мислили су да се у овој земљи неће више ништа догађати у слиједећих тридесет година Његове владавине. Бит ће досадно, непрекидан просперитет, па Европа, па благостање, а изнад свега тога ће над Србијом бдјети нови Предсједников лик, неоспорни,европеизирани отац нације са руским педигреом.

Eмил Влајки (Фото: УНС)

Пише: Емил Влајки Али Он не би био Он када не би европску и српску јавност заталасао изадивио својим храбрим одлукама. Најприје је одржао говор најужем кругу својих сурадника којег преносимо у цијелости. Србија је модерна земља, обратио им се. Доста је више депримирајућег Кусте и његових филмова о Србима као емотивним, нерационалним бићима. Ми смо Европа, ми смо перјаница не само економског раста по најстрожим веберовским рецептима, већ и авангарда људских права које ни онај прекоокеански каубој Трамп није у стању да осмисли.    Његови сурадници су задивљено зашутили, разјапили уста и чекали наставак овог бриљантног увода.    Видим, да по обичају, ништа не разумијете, рече Он. Као да сте из животињске фарме, а не из просвијећеног апсолутизма 21. стољећа за којег сте ми дали мандат. Хајде! Погађајте о чему се ради! Његов кинески савјетник, Ву-лин, се први одважио: Албанци су пристали на Заједницу српских општина.    Он: Увијек излетиш са неким глупостима. То је ријешено већ у Бриселу да се Зједница неће формирати, осим као невладина, шиптарска организација.    Лазања-бој: Путин нам шаље ПВО, СС-400.    Он: Ослободи се више те русофилије. Стварно си постао незгодан. Сада ми је жао што си био на мојој листи. Ни 'Спутник' ти није раван, као да радиш за ту агенцију. Схвати већ једном, да ми убрзано идемо према Европи. Оне снаге које бране Европу, браниће и нас. Шта ће нам Руси са својим демодираним оружјем.    Toma-Hаwк: Ја те боље познајем од свих осталих. Двије деценије смо заједно, у рату и у миру. Јасно ми је и зашто си споменуо Кусту. Зуко и Угљо хоће, као што је урадио Емир, садашњи Немања, да заједно са својим чланством, пређу на православље, а Нови Пазар ће преименовати у Нову Тржницу. Мислим да знам и која ће узети српска имена ова двојица.    Он: Драги Hаwк, на добром си трагу. И ја сам нешто о томе начуо. Само мислим да ће се то што ти тврдиш десити онда када поново засједнеш на моје предсједничко мјесто. Добро, има ли још идеја? Видим да нема. Па како вам није јасно. Нисам више премијер. Сад сам пред-сје-дник, пред-сје-дник. Дакле, треба нам...    Они: Пре-ми-јер!    Он: Близу сте, близу сте. Према томе, треба нам пре-ми-јер...

Албана (алба: тал. зора): ка, ка! Треба нам НАТО премијерка. Ја вам требам!  Диже се, насмијеши, испрси, заталаса бујном плавом косом.

Ђоница: Дај, женска главо, шта се гураш поред мене. Предсједник се шалио. Ја сам тај.    Palma-tree: Нећеш ти бити то, ја ћу бити премијер!   

Он: Шта вам је свима. Будите рационални. Нећу мушко за премијера, него жену, и то не плавушу. Доста нам је једна НАТО барбика, Колинда. Погледајте који ђумбус прави у сусједству са својим демократским евро-усташама.   Треба нам бринета и то посебно оријентирана. Треба нам А..., А...Г Гашићи: Ангела Меркел!  

Он: Браво Гашићи. Види се да си права особа да будеш на челу БИА-е. Како ли си само погодио да је Меркелова дала оставку на мјесто канцеларке и да ће од нове године бити моја савјетница за економска питања. Обећала ми је да ћемо до 2020. направити од Србије Њемачку и то са стопом раста од 28%! Уствари, хтио сам да она буде премијерка, али је странкиња, а није се хтјела одрећи свог држављанства.    Помоћи ћу вам са личношћу премијерке коју предлажем. Зове се Ана. Жена, бринета, посебно посебна, посебно што је поријеклом из бивше српске земље Хрватске. Сви премијери и европски предсједници навијају за њу, радила као Кандићка и Бисерко у не-владиним и хуманитарним организацијама, не-страначка је личност, а однедавно је и министарка у садашњој влади са завидним резултатима.    Мук. Чује се шапат: „Немогуће!“    Palma-tree: Ако је то оно шта мислим, она никада неће бити моја премијерка! Зуко, нови просрпски јагањац: Неће, матере ми, бити ни моја! Ђоница: Биће моја, али ми требају четири министарска мјеста!    Војо, специјални гост, бивши Његов све и сва: Ово је издаја земље!   Свети Стефан: Ако нема већине за нову владу, избори су једна од опција. Он: Предивно вас је слушати. Ово је демокрација на квадрат. Волио бих да је и 'Курир' овдје присутан који читаво вријеме лажно пише да сам диктатор.    Е, сада, када сте се тако лијепо испричали, напните ваше мождане вијуге. Желим да знам ко је за мој приједлог да она буде предсједница владе. Остали нека одмах изађу, прије гласања, и више се не враћају.  Дакле, још једном, ко је 'за'? Први диже руку.    Сви дижу, не једну, већ двије руке да не би било забуне. Истовремено устају и акламирају:    „Ацо – Ана, Ацо – Ана, Ацо – Ана...“.  Оштар текст Михаила Меденице о Вучићу и Брнавбићки прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Kaко је Вучић саопштио име новог мандатара.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА