Најновије

НА ИВИЦИ ДИРЕКТНОГ СУКОБА: Русија и САД прекинуле сарадњу на...

Министарство одбране Русије од данас прекида сарадњу са САД у оквиру Меморандума о спречавању инцидента на небу изнад Сирије, наводи се у саопштењу руског спољнополитичког ресора.

Руски авион у Сирији (Фото: syria.mil.ru)

Према речима војске, од сада ће у регионима где руска авијација буде изводила задатке на небу изнад Сирије сваки ваздушни објекат међународне коалиције сматрати ваздушном метом.
Руска војска тражи од америчке команде детаљну истрагу инцидента, уз информисање о његовим резултатима и предузетим мерама.
Према њиховом мишљењу, обарање авиона сиријских Оружаних снага од стране америчке авијације у ваздушном простору Сирије је цинично кршење сиријског суверенитета.
Руско Министарство одбране сматра да акције САД против Оружаних снага Сирије могу се сматрати, фактички, војном агресијом.
- Поновљене борбене акције авијације САД под изговором ’борбе против тероризма‘ против легитимних оружаних снага држава-чланица УН је најгрубље кршење међународног права и фактички је војна агресија на Сирију - наводи се у саопштењу.
Додаје се и да је команда коалиционих снага у Сирији није користила канал комуникације за спречавање инцидената у ваздуху.
Америчка коалиција за борбу против ДАЕШ-а раније је потврдила да је оборила сиријски авион Су-22 у провинцији Рака након што је, наводно, бацио бомбе у близини позиција курдских снага. Дамаск је саопштио да је сиријски авион изводио задатке против терориста. Погледајте ОВДЕ масакр који су Саудијци починили у Јемену. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа припрема за полетање руског СУ-30 у бази Хмејмим:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА