Најновије

СНС ПРЕЛОМИО: Ако до четвртка немамо већину - избори!

Потпредседница СНС каже да напредњаци јединствено подржавају предлог Вучића, али да је и даље неизвесно хоће ли бити већине за избор Ане Брнабић за премијера.

Смеше нам се нови избори? (Фото: СНС)

Како је рекла Марија Обрадовић, она очекује да предлог председника Србије и лидера СНС у скупштини подржи много више од неопходних 126 посланика, али да остаје да се види да ли ће владајућа коалиција имати 128 посланика који ће у парламенту гласати "за" и то ће бити познато до четвртка.
Иако је за већину потребно 126 посланика, Марија Обрадовић каже да, ако не буду имали 128 гласова "за", ићи ће се на нове изборе.
- Предстоји нам да пребројимо да ли имамо 128 гласова, то је веома озбиљан посао и одговорно приступамо томе - навела је Марија Обрадовић. 
Иако је неколико пута подвукла да је став СНС о подршци Вучићеве одлуке "јединствен", Марија Обрадовић није одговорила на неколико питања о томе да ли у врху напредњака има оних који нису за Ану Брнабић. 
Рекла је и да је тешко очекивати да 100 људи мисли исто, као и да је заиста тако онда СНС "не би била то што јесте". 
- Не желим да лицитирам да ли у тих 128 улазе сви напредњаци, толико је озбиљних тема, грађане занима да ли ћемо бити у законским роковима, за мене и за грађане друга математика нема сврхе. Ту смо због њих, а не да њих забављамо - рекла је Марија Обрадовић. 
Такође, рекла је да они који буду гласали против избора Ане Брнабић гласају и против владе, па је поставила питање како они могу онда бити део те исте владе. 
На питање зашто нису сигурни у подршку, Обрадовићева је навела да "треба обавити још разговора". 
- Било нам је важно да се свако изјасни појединачно, за или против. Било је различитих ставова. Много је важније што су људи устали и рекли због чега су за неку другу опцију, али и зашто верују Александру Вучићу. 'Нисам одушевљен', али гласаћу јер верујем Вучићу, рекли су неки - додала је она. 
Александар Вучић је пре обраћања Марије Обрадовић рекао да верује да ће "све бити у реду", а исти одговор је дао и на питање о захтеву СПС о броју министарстава. О томе је говорила и Марија Обрадовић. 
- Било је људи који нису за то да СПС буде у влади, Вучић је то саслушао, али он жели снажну сарадњу са социјалистима - рекла је потпредседница СНС. 
Председник Александар Вучић за мандатарку за састав нове Владе Србије изабрао је досадашњи министарку државне управе и локалне самоуправе Ану Брнабић, наводећи да ће она водити економски, лидер СПС Ивица Дачић политички део. 
Светски медији, као и медији у региону одмах су пренели ту вест наводећи да ће Ана Брнабић постати прва геј премијерка на Балкану. 
Одмах потом огласио се лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма наводећи да "Ана Брнабић није његов премијер", а медији су неколико дана касније пренели и да за избор Ане Брнабић поред посланика ЈС неће гласати ни Моамер Зукорлић, као и да у самој СНС има оних који нису сагласни с тим. 
Други коалициони партнери напредњака - Социјалистичка патија Србије Ивице Дачића, Социјалдемократска странка Србије Расима Љајића и Покрет социјалиста Александра Вулина, најавили су подршку Ани Брнабић. Погледајте ОВДЕ под којим условима Палма остаје у власти. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Палма критиковао Вучића:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА