Најновије

РАМПА САНКЦИЈАМА: Републиканци у Конгресу спречили даљу блокаду Москве!

Републиканска већина Представничког дома америчког Конгреса спречила је гласање о санкцијама против Русије које је претходно одобрио Сенат, преноси агенција "Асошијетед прес".

Москва (Фото: РИА Новости)

Агенција наводи да је уместо брзог гласања, на које су рачунале присталице санкција, нацрт закона достављен Одбору за спољне послове који ће проценити његов садржај. Уколико Представнички дом промени нацрт закона и прихвати да га у новом облику, уследиц́е политичко преговарање о усаглашавању о тексту са Сенатом.
Познати присталица санкција против Русије, конгресмен Елиот Енгел, изразио је забринутост зато што су републиканци обуставили изгласавање закона. „Ово ће успорити процес и дати Белој кући времена да замагли кључне напоре за позивање Кремља на одговорност“, страхује Енгел. Он је захтевао хитно гласање о предлогу закона.
Сенат је са 98 гласова за и два гласа против одобрио прошле недеље нове санкције против Русије и Ирана. Санкције против Русије „прилепљене“ су у виду амандмана на предлог закона о Ирану да би се убрзало њихово усвајање и отежало могуће одбијање председника Доналда Трампа да потпише закон. Погледајте ОВДЕ шта Американци мисле о ситуацији на Балкану. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта је Лазански рекао о санкцијама Русији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА