Најновије

ВАЖНА ГОДИШЊИЦА: Погледајте на какву прославу је Путина позвао бугарски председник!

Бугарски председник Румен Радев позвао је председника Русије Владимира Путина да посети Бугарску 2018. године и присуствује прослави 140. годишњице ослобађања од османске владавине, наводи се у саопштењу кабинета Радева.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Радев је 9. јуна изјавио да планира да позове руског лидера на прославу.
- У светлу 140. годишњице краја руско-турског рата 1877-1878. и ослобођења Бугарске, шеф државе позвао је свог колегу у званичну посету земљи 2018. године - истиче се у саопштењу.
Такође се наводи да је Путин захвалио Радеву на позиву и да га је прихватио, међутим, засад још увек није утврђен одређени датум.
Након завршетка руско-турског рата 1878. године проглашена је кнежевина Бугарска, али је она била вазална држава Османског царства до 1908.
Два председника разговарала су јуче телефоном.
- Током двадесетоминутног разговора, који је одржан на иницијативу бугарског председника, истакнута је дубока историјска и духовна веза бугарског и руског народа - пише се у саопштењу.
Прес-служба Кремља раније је навела да је током разговора поново потврђена обострана заинтересованост за развој руско-бугарске сарадње у различитим областима, укључујући и енергетску. Какав је амерички став о ситуацији на Балкану прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како бугарски председник управља МиГ-ом 29:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА