Најновије

ДАНАС ЈЕ ПРВИ ДАН ЛЕТА: Урадите ове 2 ствари и бићете загарантовано срећни целе године

Лето ове године је почело данас, 21. јуна, тачно у 6.24 сати, саопштило је Астрономско друштво “Руђер Бошковић”, а према старим обичајима тај дан треба искористити да почнемо све оно чему тежимо, и успех је загарантован.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Пре појаве хришћанства, наиме, људи су поштовали природу и прослављали долазак лета као дан сунца, ватре и почетак новог циклуса.
С тим у вези, верује да се да почетак лета симболише и време испуњења наших жеља, али и постављање нових циљева. Зато на дан када почиње лето треба да почнемо све оно чему тежимо.
Зато, све што још увек нисте почели а планирали сте, данас започните и биће успешно, сасвим сигурно!
Верује се и да ће свака особа која тог дана започне дијету, са лакоћом доћи до жељене линије.
На дана када долази најтоплије годишње доба, потребно је обновитит гардеробу. Ону стару, коју нисте носили претходних годину дана, поклоните неком. По веровању, тим чином се отпушта све оно старо и непотребно, а новом одећом се уноси добра и свежа енергија.
Данас ће, иначе, обданица бити најдужа, а ноћ најкраћа. Како Сунце у Београду данас је изашло у 4. 52, а залази у 20.28, обданица ће трајати 15 сати и 36 минута, а ноћ свега 8.24 сати.
У исто време, у том 172. дану у години, за становнике на јужној Земљиној полулопти почиње зима. Земља ће бити у афелу, то јест најдаље од Сунца, 4. јула у 22 сати и 11 минута. Апокалипса долази и крај света ће се десити 2021. године, кажу хришћански теоретичари завере који верују да смо на ивици уништења цивилизације. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Врела Сандра Африка на плажи
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА