Најновије

Градоначелник Синиша Мали (још) није поднео оставку, а ово ће бити његова нова функција

Иако се пре неколико дана појавила информација да ће градоначелник Београда Синиша Мали бити шеф кабинета нове премијерке Ане Брнабић, до тога највероватније неће доћи.

Градоначелник Београда Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Наиме, он је један од кандидата за потпредседника Владе Србије за инвестиције.
Тренутно се налази на функцији градоначелника Београда, а од када је некадашњи премијер, а садашњи председник државе, Александар Вучић најавио да ће он овог лета поднети оставку на ту функцију, медији спекулишу о новој позицији првог човека главног града.
“Вратиће се он у Владу, али као потпредседник задужен за инвестиције. Оно што се мало зна је да је Мали задужен за односе са арапским земљама које чине значајан део инвестиција у Србији, тако да ће практично само наставити да води причу која му је већ позната”, тврди извор.
У понедељак је у листу Данас објављено да Мали слови за кандидата за место шефа кабинета нове премијерке Ане Брнабић. Он је, међутим, јуче рекао да не жели да се бави спекулацијама и да ће Брнабић сама одлучити ко ће бити шеф њеног кабинета.
Александар Вучић је још почетком маја најавио да ће током лета поднети оставку на функцију градоначелника Београда, јер је “због кампање која се води против њега немогуће радити у таквим условима”. Од тада трају спекулације у јавности о његовој новој функцији.
Председник државе јуче је за РТС изјавио да као свој неуспех види то што није одбранио градоначелника Београда."Ја сам поклекао и то себи не могу да опростим, сматрам га убедљиво најбољим градоначелником у последњих 30 година”, рекао је Вучић.
Прочитати ОВДЕ да ли ће се догодити расцеп СПС, јер је један посланик најавио напуштање партије?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Синиша Мали је недавно гостовао у једном програму и причао о плановима развоја српске престонице.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА