Најновије

ИЗВИЊЕЊЕ ИЛИ СУД: Јанковић и Шешељ заједно ратовали у Бијељини!? (ФОТО)

Ћамил Дураковић бивши начелник општине Сребреница, и актуелни председник Организационог одбора за обележавање 22. годишњице геноцида у Сребреници, гостујући у једној емисији открио је да је “чуо да је лидер Покрета Слободних грађана Саша Јанковић био са Војиславом Шешељом у рату, у Бијељини

Саша Јанковић (Фото: Медијацентар)

С друге стране Јанковић најављује тужбу, док Војислав Шешељ тврди да му је био саборац.
- Чуо сам то неформално. Али ми гледамо шта је садашњица и ако је неко доживео катарзу као он, ја лично немам с тим проблема. Ипак деси се да неко прикрива биографију - рекао је Дураковић.
Гостујући у емисији Дан уживо на Н1 телевизији, Дураковић је између осталог говорио о званицама које долазе 11. јула у Поточаре, а осим Чедомира Јовановића, помињу се Ана Брнабић и Саша Јанковић.
- Ако Мајке Сребренице позову некога специфично као са што је случај са Чедомиром Јовановићем и Сашом Јанковићем, који је признао геноцид у Сребреници - казао је Дураковић и наставио:
- Било је иницијатива да се Саша Јанковић позове и упутили смо према МВП БиХ иницијативу да се дође до њега. Њему је послат позив на емаил на који нико није одговорио. Јовановић ће доћи сигурно, као и прошле године. Он је доказани пријатељ БиХ - одговорио је Дураковић.

На Дураковићеве изјаве да је био у рату са Шешељом бивши заштитник грађана Саша Јанковић одмах је одреаговао преко свог Твитер профила најављујући да ће га тужити.
- Изјавили сте господине Дураковићу грозну клевету. Реците од кога сте “чули”, да вас обојицу (обоје) тужим, или се извините - написао је Јанковић.

Са друге стране, Војислав Шешељ лидер радикала упитан да ли је Јанковић са њим био током рата у Бијељини имао је другачији коментар.
- Па како није био са мном тамо? Саша Јанковић је чувени четнички војвода, ратовао је скоро на свим фронтовима. Где год се он појави ту трава не расте! Једном замало Ћамила да ухвати и стрпа у заробљеништво, једва се Ћамил извукао - рекао је Шешељ. Јанковић је изјавио да није добио позив да оде у Сребреницу 11. јула на меморијални скуп. Он за Данас није желео да одговори хоће ли отићи ако позив стигне, истакавши да није "спреман да спекулише о томе".

Ћамил пљуно па полизао

Бивши начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић извинио се Саши Јанковићу због својих тврдњи да је лидер Покрета Слободни Грађани Србије био у Бијељини са Шешељем, почетком деведесетих година. Дураковић је јуче рекао да се не сећа да је ишта тврдио. “Тврдити и чути су две различите ствари, није то моја тврдња. И он сам ако погледа, а не да гледа у наслов - видеће да сам другачије рекао. Ја јесам чуо, а ако он сматра да то није истина, ево - ја се извињавам. Али заиста сам чуо”, казао је Дураковић. ”Ко се нашао увређеним, је ли, није - ја сам рекао само да сам чуо. Нисам тврдио и немам намеру да се никоме правдам. Ја своје време не могу трошити на то. Ми то нисмо измислили”, рекао је. Дураковић ипак није желео да саопшти имена “извора” за те тврдње. “Не бих експлицитно износио имена. Извори су из Србије, од људи које ми познајемо. Да ли су они измислили то, или покушавају да наруше кредибилитет господина Јанковића нека он то с њима решава. Ви истражите то сада по Србији”, закључио је он.
Прочитајте ОВДЕ зашто је крај случаја Савамала најављен за десет дана?
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јанковић каже да се у Сребреници догодио геноцид.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА