Најновије

ДОДИК У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Република Српска директно изложена притисцима и сталним санкцијама САД

Проналазимо начине да се изборимо са тим притисцима, а диверзификација ланаца снабдевања је наш циљ, поручио је лидер РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик обратио се на Безбедносном форуму у Санкт Петербургу и поручио да је Република Српска директно изложена притисцима и под сталним је санкцијама САД.

Како је навео, сукоб у фебруару 2022. године донео је нову опасност, а самим тим и угрожавање виталних институција, због чега тренутно имамо нову реалност.

"Одговор свему томе лежи у новом мултилатералним државним оквирима. РС проналази начине да се избори са тим притисцима, а диверзификација ланаца снабдевања је наш циљ", рекао је Додик.

Председник Српске је истакао да у будућности треба очекивати и сајбер нападе на државне системе и институције, и да треба пронаћи решења за то.

"Потребна је и додатна заштита деце и омладине од садржаја на интернету. Ми у Републици Српској смо студиозно приступили овом проблему и овај проблем захтева додатну заштиту. РС препознаје важност тих процеса и спреман је да своје капацитете пружи својим партнерима", поручио је Додик.

Додик је пре Безбедносног форума обишао "Експо" изложбу.

Учесницима форума, путем видео-линка, обратио се руски председник Владимир Путин, који је поручио да сви налогодавци, спонзори и организатори терористичког напада у "Крокус сити холу" код Москве морају бити идентификовани и кажњени.

"Методе криминалаца постају све софистициранији – све више варварскe. То је још једном показао крвави терористички напад који се догодио 22. марта у Подмосковљу", казао је Путин у видео-поруци учесницима 12. међународног састанка високих представника задужени за питања безбедности.

УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИХ ИМА ПОРУКУ ЗА СРБИЈУ! Жестока провокација, тиче се Космета

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА