Најновије

ПРИСТИЖУ ГОСТИ: Ево кога је све Дачић дочекао пред Вучићеву инаугурацију (ФОТО)

Вршилац дужности премијера Србије и министар спољних послова Ивица Дачић дочекао је вечерас заједно са министром одбране Зораном Ђорђевићем заменика руског премијера Дмитрија Рогозина.

Дачић дочекао Рогозина (Фото: Министарство спољних послова Србије)

Министар Дачић пожелео је добродошлицу потпредседнику Руске владе Рогозину и захвалио му на доласку на свечани пријем поводом преузимања дужности председника Србије Александра Вучића, саопштило је Министарство спољних послова Србије.


Ђорђевић и Дачић у разговору с Рогоином (Фото: МСП) У срдачном разговору с потпредседником Рогозином, заједнички је констатовано да је сарадња две земље изузетно добра и да у наредном периоду циљ треба да буде трагање за растом економских односа. Истакнуто је да Русију и Србију веже пријатељство два народа, али и дубоки економски односи који су добили додатни импулс последњих година. Након Рогозина, Ивица Дачић дочекао је касно увече и потпредседника Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Ђи Бингсјуена. Министар Дачић пожелео је добродошлицу високом званичнику Кине и захвалио му на доласку на свечани пријем поводом преузимања дужности председника Србије Александра Вучића.


Дачић дочекао Бингсјуена (Фото: МСП) Током разговора са потпредседником Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Ђи Бингсјуеном изражено је обострано задовољство поводом изванредних односа две земље и потврђена је спремност за њихово даље свестрано унапређивање, саопштено је из Министарства спољних послова. Апострофирана је активна улога наше земље у механизму Кина-ЦИЕЗ у оквиру којег Србија предњачи у сарадњи са Кином у свим областима, а посебно у инфраструктури. Кинеска страна је захвалила министру Дачићу на пријатељској добродошлици, као и  на његовој улози у свеобухватном унапређењу сарадње Србије и Кине и личном доприносу у реализацији конкретних пројеката. Осим представника Русије и Кине који ће присуствовати Вучићевој инаугурацији, вршилац дужности премијера Србије дочекао је вечерас и председавајућег Председништву Босне и Херцеговине Младена Иванића. Дачић и Иванић разговарали су о билатералним односима, политичкој ситуацији у Србији и БиХ, као и о ситуацији у региону.

Заједнички је оцењено да су добри односи између Срба и Бошњака од суштинског значаја за очување мира и стабилности у региону, али и за свеукупни напредак еконимија Западног Балкана, саопштило је Министарство. Дачић је у разговору истакао да је Србија опредељена за најбоље политичке и економске односе са Босном и Херцеговином, јер су такви добросуседски односи у интересу српског народа у Републици Српској и БиХ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Путин дочекао Дачића као премијера Србије 2014:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА