Најновије

"За лепшу слику Србије на Западу и дистанцирање од Руса"

Именовањем Ане Брнабић за мандатара Александар Вучић желео је да реафирмише своју напредну и проевропску оријентацију и улепша слику о својој земљи на Западу.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

То оцењује париски лист "Фигаро" и пише да је именовање прве жене и личности хомосексуалне оријентације на чело српске владе уздрмало политички пејзаж у конзервативној и традиционалној, већински православној Србији.
Хомосексуалност, како се наводи, за многе у Србији сматра се менталном болешћу која је стигла са Запада, пише лист и наводи да је утолико Вучићев поступак снажнији. 
Лист наводи да је Брнабић без политичких етикета, да је проевропски оријентисана, помиње њену сексуалну оријентацију, те да је хрватског порекла. 
Такође износи податке из њене биографије, да је студирала у САД и Енглеској након чега се вратила да ради у Србији. 
Са беспрекорном професионалном каријером у политку је ушла пре годину дана као министарка за државну управу, пише "Фигаро" преносећи њене речи да жели да буде оцењена на основу рада, а не сексуалне оријентације. 
Њеним именовањем Вучић, наводи лист, одговара и на критике по питању третмана ЛГБТ заједнице у Србији. 
Такође то му омогућује да побољша слику Србије на Западу и симболично се дистанцира од Русије где је положај хомосексуалаца незавидан, пише Фигаро. 
Председник Србије потврђује тиме своју напредну оријентацију док његова земља преговара са ЕУ о поглављу које се тиче основних слобода и мањинских права, наводи француски лист. 
Проевропски настројена у земљи где је већина становништа проруски оријентисана, Брнабић је одмах по именовању објавила да је њена намера да "уведе Србију у породицу савремених држава", закључује "Фигаро".  Ана Брнабић је други геј премијер Србије, а ко је био први погледајте ОВДЕ.
Извор:Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Експерти откривају- Ево ко је уствари Ана Брнабић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА