Најновије

ПРВИ УШАО КОД ВУЧИЋА: Ево шта је Рогозин рекао о неувођењу санкција Русији и даљој сарадњи

Потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин први је политичар који се данас срео с председником Србије Александром Вучићем, уочи његове инаугурације и тиме се похвалио на свом твитер профилу.

Вучић прима Рогозина детаљ из 2016. године (фото: Ал Џазира принтскрин)

Рогозин је након сусрета с Вучићем на свом Твитер налогу написао:
- Први сам од страних званица био примљен код председника Вучића. То је признање посебних односа Русије и Србије. Разговарали смо о економији и војно-техничкој сарадњи.

Председник Вучић подвукао је данас у разговору са Рогозином, да су евроинтеграције стратешко опредељење Србије, али то не сме и неће да поремети добре односе са Русијом, што подразумева и неувођење санкција.
Он је захвалио што је руска делегација на свечаном пријему поводом инаугурације заступљена на тако високом нивоу и што је руски председник Владимир Путин одредио Рогозина да пренесе поздраве и честитке.
- То сведочи о уважавању Србије као независне и суверене државе од стране Руске Федерације, као и о спремности двеју земаља да одржавају континуирани дијалог који доприноси развоју политичких односа на обострану добробит - истакао је председник Вучић.
Он је додао да добре политичке односе треба претворити у још боље економске везе, с обзиром на то да постоје велике могућности у различитим областима привреде.
Потпредседник Владе Руске Федерације Димитриј Рогозин изразио је данас уверење да ће Србија, која никада није "падала" на уцене и претње, испасти да је у праву у вези неувођења санкција Русији, јер ће санкције нестати, и подвукао да су све бољи односи две земље и већа економска сарадња заслуга председника Србије Александра Вучића.
Он је, после разговора са председником Вучићем, у изјави за телевизију "Пинк", рекао да се у Бриселу и Вашингтону већ констатује да санкције нису постигле никакав ефекат.
Рогозин је након разговора са Вучићем на свом твитер налогу објавио да је српски председник потврдио да ће Србија и Русија наредне године заједно обележити 75-годишњицу Стаљинградске битке. Председник Србије и потпредседник Русије, који је у Београд дошао на свечаност поводом инаугурације Александра Вучића, договорили су током јутрошњег билатералног сусрета да то обележавање буде у Београду, уз учешће највиших званичника... Кога је све Дачић дочекао уочи Вучићеве инаугурације, читајте ОВДЕ.
Извор: Инфомер, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Вучић положио заклетву
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА