Најновије

ТРАМП: Ако је Обама знао, зашто није ништа предузео?

Амерички председник Доналд Трамп критиковао је начин на који је његов претходник Барак Обама прошле године реаговао на руске покушаје да утичу на исход избора у САД.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

- Управо сам данас први пут чуо да је Обама знао за Русију много пре избора и да није ништа учинио у вези са тим. Али нико о томе не жели да говори - рекао је Трамп у интервјуу за телевизију "Фокс њуз".
Тај интервју треба у целости да буде емитован у недељу, али је један део објављен раније, пренео је ЦНН.
Према Трамповим речима, требало је да Обама нешто учини у вези с тим.
- ЦИА му је дала информације о Русији много пре... избора. А једва да то видим. То је запањујуће. За мене, другим речима, питање је, ако је имао ту информацију, зашто није учинио нешто у вези са тим? Требало је да учини нешто. Али о томе не читате, баш је тужно - рекао је Трамп.   
Председник САД је, такође, отворено упитао да ли је Обамина администрација желела да, не реагујући на доказе о руском мешању,  нашкоди изгледима председничке кандидаткиње Демократске странке Хилари Клинтон.
"Званичници Обамине администрације кажу да су се 'блокирали' када је требало да реагују на руско мешање у изборе. Нису ли желели да нашкоде Хилари?" написао је Трамп на свом твитер налогу.
Како наводи АП, он је тиме реаговао на чланак објављен у "Вашингтон посту" у коме се наводи да је Обамина администрација настојала да се позабави руским покушајима утицаја на изборе у новембру прошле године. 
Након избора, Обама је наложио да испита руско деловање и увео нове санкције Москви.
Трамп је признао да је Русија вероватно покушавала да се меша у америчке изборе, али је истрагу о могућем дослуху Руса са људима из његове изборне кампање назвао "ловом на вештице".  Прочитати ОВДЕ зашто Тајип Ердоган сматра да је блокада Катара увреда и за Турску? Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Каско познати писац Владимир Арсенијевић упоређује Трампа са Хилари Клинтон?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА