Најновије

БУРНА РАСПРАВА У ПАРЛАМЕНТУ: Посланици о увођењу нових министарстава!

На почетку расправе о амандманима на предлог измене закона којим се уводе два нова министарства, председница Скупштине одредила паузу јер се говорило мимо реда.

Скупштина Србије (фото Јутјуб)

Гојковић је краћу паузу одредила како посланици, каже, не би причали о "свему и свачему", већ да би се вратили на расправу о амандманима.
Док посланици владајуће већине сматрају да Србија оснивањем министарства за евроспке интегарције шаље веома важну поруку којом потврђује стратешко опредељење да буде чланица ЕУ, део опозиције се томе противи. 
Посланик ДЈБ Душан Павловић је рекао да је неопходно да тај ресор доведе земљу у оно стање, облик и уређење које већ постоји државама које су дугогодишње чланице ЕУ да би његово увођење имало смисла. 
Упитао је да ли ће то министарство имати надлежности да реагује ако се поново деси случај Савамала, а председница Маја Гојковић је рекла да мора да га прекине јер не прича о амандманима, него се бави политиканством, те да оно што говори нема везе са европским интеграцијама. 
Гојковић је након тога одредила петоминутну паузу док посланици, како је рекла, “не дођу себи”, те поручила да је не интересују ни то што поједини посланици у сали добацују о рушењу у Шилеровој, нити оно о чему је Павловић говорио мимо дневног реда. 
У наставку расправе, заменик шеф посланичке групе СНС Владимир Орлић је рекао да Савамала нема никакве веза са министарством за европске интеграције, те да је предоженим изменама закона планиран делокруг његовог рада и јасне надлежности. 
Посланица СРС Вјерица Радета сматра да треба да се брише предложени члан који предвиђа министарство за европске интеграције, те навела да је требало да посланици да добију и мишљење владе на предложене измене закона. 
Она је упитала и да ли мандатарака Ана Брнабић жели баш министрства која су предожена и њиихове надлезнзости, оценивши да је све “постављено наглавачке” и да је заправо председник Србије Александар Вучић који је предложио мандатарку преузео одговорност да преко својих посланика у парламенту уредјује владу. 
То, додаје, није у складу са Уставом и наводи да ниједан други члан предложених измена закона не треба да постоји. 
Посланик из клуба Нова Србија - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић каже да нема ништа против новог министарства за заштиту животне средине, али да је против министарства за европске интеграције. 
Он је упитао зашто се Канцеларија за европске интегарције диже на ниво министарства, а то исто се не предвиђа за Канцеларију за КиМ. 
Против формирања министарства за европске интеграције је и посланик ДСС Милан Лапчевић.  Погледајте ОВДЕ како је Емил Влајки прокоментарисао Вучићев инаугурациони говор. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Живковић оптужио београдску власт:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА