Најновије

АМЕРИКАНЦИ МОНТИРАЛИ СНИМКЕ? "Сцене мучења у Северној Кореји су лажне, то су глумци" (ВИДЕО)

Снимак бруталног мучења приликом испитивања, за који се тврди да је направљен у Северној Кореји, појавио се на интернету, а стручњаци верују да је снимак лажан и да су га направили Американци након што је њихов студент Ото Вормбир, који је 17 месеци провео у затвору у Северној Кореји, а онда у коми послат кући у САД, прошле недеље умро.

Мучење у Северној Кореји (фото: Јутјуб принтскрин)

На снимку се види премлаћивање једне жене, која је наводно оптужена да је имала секс са Кинезима и држављанима Јужне Кореје. Официр у униформи наводно шамара жену, шутира је ногом и удара јој главу о зид.
Такође, снимљено је и мучење једног мушкарца, којег такође официр у униформи наводно премлаћује. Они који су објавили снимак тврде да је он настао 2012. године у канцеларијама полиције Северне Кореје. Наводе да је у питању снимак безбедносне камере.
Међутим, стручњаци кажу да се већ на први поглед види да је снимак монтиран.
- То су очигледно глумци. Тачно се види да официр не удара затвореника, већ да је у питању глума, и то лоша. Не знам да ли је ико поверовао у тај пропагандни видео - навео је један амерички стручњак за аудио-видео материјале.
Он је додао да је циљ објављивања снимка очигледно био да се режим севернокорејског лидера Ким Џонг Уна оптужи за брутална мучења.
- На тај начин аутор снимка је желео да покаже да се тако нешто вероватно догодило и Отоу Вормбиру - истиче експерт из САД.
Иначе, још није откривено како је Вормбир пао у кому, али је Северна Кореја навела да се младић највероватније отровао храном.
Амерички лекари мисле да је преживео срчани удар, и то вероватно услед мучења приликом принудног рада, на који је био осуђен након што је у хотелу у Пјонгјангу украо пропагандни постер. Услед срчаног удара, како лекари из САД тврде, био му је прекинут довод крви у мозак, а будући да му није била пружена адекватна нега, младић је завршио као биљка.
Северна Кореја је, с друге стране, одбацила наводе да је Вормбир био мучен. А заробљени Ахмед је поручио у камеру својим другавима из САА да се предају и прикључе Исламској држави, опширније ОВДЕ. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА