Најновије

ПАРТНЕРСТВО ЗА БУДУЋНОСТ: "Гаспром" и Србија потписали мапу пута!

„Гаспром“ и Министарство рударства и енергетике Србије потписали су „мапу пута“ за развој гасних транспортних капацитета у земљи, наводи се у саопштењу руског гасног холдинга.

Гаспром (Фото: РИА Новости)

Документ је потписан у оквиру састанка председника Управног одбора „Гаспрома“ Алексеја Милер са председником Србије Александром Вучићем.
- Стране су високо оцениле позитивну динамику билатералних односа. Напомиње се да се партнерство доследно развија, укључујући и у области складиштења гаса. Почетком јуна 2017. године потписан је Меморандум о проширењу подземног складишта гаса ’Банатски Двор‘. Капацитет складишта биће повећан са 450 на 750 милиона кубних метара гаса - наводи се у саопштењу.
На састанку се, такође, говорило о текућем расту потражње за руским гасом у Србији.
- Према прелиминарним подацима, од 1. јануара до 26. јуна 2017. године, ’Гаспром‘ је потрошачима у Србији испоручио 47,7 одсто више гаса него у истом периоду 2016. године - додаје се у саопштењу.
Осим тога, директор „Гаспрома“ се састао са генералним директором ЈП „Србијагас“. Стране су разговарале о текућим питањима билатералне сарадње. Разговарано је о заједничком раду на развоју подземног складишта гаса „Банатски двор“ и тржишта моторних горива у земљи, као и о научно-техничкој сарадњи компанија, саопштио је „Гаспром“. Погледајте ОВДЕ како је Асад обишао руске војнике. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа гасовод "Северни ток":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА