Најновије

САД МАСАКРИРАЛЕ 42 ТАОЦА ЏИХАДИСТА, МАХОМ ЖЕНЕ И ДЕЦУ: "Била је то наша педантна акција у циљу..." (МАПА)

Најмање 57 људи убијено је у ваздушном нападу САД на затвор Исламске државе у граду Мајадин у сиријској провинцији Деир Ез-зор, навела је Сиријска опсерваторија за људска права (СОЉП), про-опозициона организација која подржава западну политику У Сирији.

Дим из погођене зграде у Ал-Мајадину (фото: Јутјуб принтскрин)

"Ваздушни напади су у понедељак, у зору погодили затвор Исламске државе у Мајадину убивиши 42 затвореника и 15 џихадиста", наводи новинска агенција АФП изјаву шефа СОЉП Рами Абдел Рахмана. И извештају Раша тудеј наводи се да су у највећем броју цивили били жене и деца.
Коалиција под вођством САД описала је циљану област као "командне и контролне" објекте ИД.

"Коалиција је извела удар познатих командних и контролних објеката и друге инфраструктуре ИД", рекао је Џо Скрока, директор службе за односе са јавношћу коалиције. У мејлу који је послао Ројтерсу, рекао је још: "Уклањање ових објеката нарушава способност [ИД] да олакша и изазове терористичке нападе на коалицију, наше партнерске снаге и наше домовине. Ова мисија је била педантно планирана и извршена како би се смањио ризик од колатералне штете и потенцијалне штете онима који нису борци". Додао је да ће коалиција истражити тврдње. А за инат Американцима, Башар ал Асад је посетио руску базу Хмеим у Сирији и сео у Сухој, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САД бомбардују у Сирији како би уништили ИД. Ево зашто то не функционише
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА