Најновије

ВЕНЕЦУЕЛА НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА: Полицијски хеликоптер отворио ватру на Врховни суд!

Хеликоптер полиције Венецуеле синоћ је отворио ватру у Каракасу са позивом на бунт против власти и напао зграду Врховног суда, саопштио је министар за телекомуникације Ернесто Виљегас.

ЦИА припремила терен за крвопролиће у Венецуели (Илустрација: Правда)

- Једна особа  је дигла руку на републику. Она је отела хеликоптер и напала Врховни суд - рекао је Вељегас телевизији НТН 24.
Фотографије које су објављене на друштвеним мрежама показују да је посада развукла транспарент: "350. Слобода". Ради се о 350. члану Устава који говори о могућности непризнавања грађана власти у случају кршења њених демократских вредности, принципа и гаранција, као и људских права.
Информацију је потврдио и сам председник Николас Мадуро.
- Један од пилота је раније био пилот Мигела Родригеса Тореса, бившег министра који је у контакту са ЦИА - рекао је Мадуро. Он је изразио наду да ће опозиција осудити напад. Према мишљењу Мадура, из  хеликоптера су испаљене две гранате, од којих је једна експлодирала.
- Ова акција је могла довести до рањавање на стотине људи - рекао је председник.
Медији саопштавају да је пилот официр Оскар Перес. На интернету се појавило и његово видео обраћање пре полетања.    
- Венецуеланци, драга браћо, обраћамо вам се у име државе. Ми смо полицајци и цивили у трагању за равнотежом и против кратковечне злочиначке владе - наводи аутор обраћања.
О судбини пилота за сада се ништа не зна. Само се зна да је након прелетања престонице, спустио се на кров једне зграде.
Више од 70 људи је погинуло, а стотине повређено у антивладиним протестима који трају скоро три месеца у Венецуели.   Погледајте ОВДЕ шта је заробљени сиријски војник говорио у камеру. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледају протести у Венецуели:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА