Најновије

ОД 2012. МИСЛИЛИ СУ ДА ЈЕ МРТАВ: Асадов брат преузима команду над елитном јединицом САА и креће у јуриш на џихадисте!

Ретко су се, до сада, на мрежи могле пронаћи фотографије генерала Махера ал Асада, млађег брата председника Сирије Башара ал Асада.

Махер ал Асад - Шеф (Фото: public)

Према сазнањима до којих су дошли блискоисточни медији, Махер ал Асад, звани "Шеф", промовисан је раније ове недеље у бригадног генерала и преузео је вођење чувене 4. механизоване дивизије Сиријске арапске армије (САА), једне од ретких јединица које се могу похвалити чињеницом да нису изгубиле нити једну битку током овог рата.


Жив, здрав и спреман за борбу - Махер ал Асад (Фото: public) Ефективно, Махер ће делити команду са пуковником Гијатом Галом, по ком је ова јединица и понела популарни назив "Гијатове снаге", у предстојећој офанзиви у јужној покрајинској престоници Дараји, где артиљеријска и ваздухопловна припрема терена већ увелико трају.
Махер ал Асад, за кога се од 2012. спекулисало да је настрадао у терористичком нападу, сада је чином изнад два чувена генерала Сиријске армије - Сухеила ал Хасана, предводника "Тигрових снага" и Исама Захредина, човека који командује одбраном Деир Ез Зора. Више о Гијатовим снагама и њиховим успесима током Сиријског рата, као и о њиховој мисији у Дараји, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

4. механизована ослобађа Кабун:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА