Најновије

ПРОЦУРЕО АМЕРИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О РУСКОЈ МОЋИ: Кремљ уверен да САД жели да сруши Путина

Обавештајно-безбедносна агенција Министарства одбране САД сматра да је Кремљ уверен да Америка жели да промени режим у Русији.

Путин (Фото: kremlin.ru)

У извештају обавештајне службе објављеном под називом „Војна моћ Русије“ наводи се да Русија наводно осећа „најдубље и непроменљиво неповерење према напорима САД за развој демократије у целом свету“.
„Москва страхује да покушаји САД да наметну систем прихватљивих међународних стандарда угрожавају темеље власти Кремља, јер на тај начин дају страним државама право да се мешају у унутрашње послове Русије“, наводи се у извештају.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да су „током много година више пута примећени покушаји мешања у унутрашње послове Русије.
„То ни за кога није тајна. И ми смо то у више наврата констатовали на различитим нивоима.“
Аутори извештаја такође истичу да Русија види САД као „главни фактор развоја кризе у Украјини и убеђена је да ’арапско пролеће‘ и збацивање бившег украјинског председника Виктора Јануковича представљају последње кораке у одавно утврђеном систему успостављања режима које контролишу САД“. При томе се као примери наводе америчке кампање на Косову, у Ираку и Либији, као и „обојене револуције“ у периоду од 2003. до 2005. године, у Грузији и Украјини.
Такође, извештај на 116 страница даје анализу стања Оружаних снага Русије, при чему аутори признају да су у овом тренутку „руске оружане снаге у порасту, а руска војска у стању да извршава читав спектар савремених борбених задатака“.
На крају обавештајна агенција истиче да је мешање Русије у сиријски сукоб наводно довело до јачања позиције председника Башара ел Асада, а „разрешавање конфликата постало је немогуће без учешћа Москве“.
Руски "Алигатори" крче сиријским снагама пут према Деир Ез Зору. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин говори о храбрости Срба у борби против фашизма 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА