Најновије

Побуњеници прекршили примирје у северној Хами, САА жестоко одговорила!

Побуњеничке снаге са седиштем у селу на северу Хаме прекршили су руско-турско-иранско посредован дескалацијски споразум за то подручје, тако што су гранатирали конвенционалном артиљеријом и ракетама ГРАД.

Хама (Фото: Јутјуб/Правда)

Пројектили су погодили положаје Сиријске Арапске Армије око пункта Залеен и града Салхаб на југозападу.
САА је одговорила гранатирањем градова Ал Латаманех и Кафр Зита који су под контролом “побуњеника” у северној Хами. Информација пристигла пре два сата потврђује да гранатирање од стране САА још траје.
Раније ове недеље, побуњеници су ракетирали термоелектрану Махардех, те толико оштетили објекат да сада није у употреби. Резултат ових терористичких акција био је недостатак струје која се могла осетити по читавом западном делу Сирије.
Након што су побуњеници гранатирали термоелектрану Махардех, САА је издала упозорење побуњеничким фракцијама да ће узвратити на било какво кршење споразума о деескалацији. 
Овај најновији артиљеријски одговор САА указује на намеру да је спремна да уради управо то.
Борбе за осигуравање коридора до Алепа настављају се несмањеном жестином, САА је сатерала џихадисте у "џеп", погледајте ОВДЕ фотографије и мапу.
Извор: Амн/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрове снаге Сиријске арапске армије очистиле су пут Итрија-Ресафа од терориста Исламске државе, чиме је заокружена контрола над читавим простором истока покрајине Алепо.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА