Најновије

ПОТПРЕДСЕДНИК СЕНАТА ИТАЛИЈЕ: Људи који су продужили санкције Русији су идиоти, јер...(ВИДЕО)

У већини великих италијанских градова у којима је прошлог викенда одржан други круг избора за градоначелника, победу су однели представници десног центра — странака „Северна Лига“, „Браћа Италије“ и „Напред, Италијо“.

Италијански Сенат (Фото: Јутјуб)

У већини великих италијанских градова у којима је прошлог викенда одржан други круг избора за градоначелника, победу су однели представници десног центра — странака „Северна Лига“, „Браћа Италије“ и „Напред, Италијо“.
Према речима Мауриција Гаспарија, потпредседника Сената Италије, оно што уједињује све три странке је негативан однос према антируским санкцијама и схватање колико је важан дијалог са Москвом.
„Странке десног центра су веома добро прошле на изборима јер су створиле јединствен фронт. Бирачи желе промене. Лично сматрам да су људи који су продужили санкције Русији идиоти. Они раде на уштрб сопствених интереса. Премијер Паоло Ђентилиони се неодговорно односи према својој функцији. Прво каже да ће санкције бити укинуте, а после подржава њихово продужавање, мада то није у складу са интересима италијанских произвођача“, каже политичар.
Гаспари додаје да на тај начин Италија квари односе са Русијом, која, између осталог, игра веома важну улогу у борби против исламског екстремизма широм света.
Говорећи о Криму, Гаспари је истакао да поштује став становника тог полуострва:
„Председник странке ’Напред, Италијо‘ Силвио Берлускони недавно је посетио Крим и састао се са Путином. ’Напред, Италијо‘ има следећи став поводом Крима: тамо је одржан референдум, народ је изразио своју вољу. Крим је увек био зона руског утицаја и није само тек тако постао део Русије пре неколико година“, закључио је он. Нереди се дешавају и у Италији, као овај, пре две седмице, када је група демонстраната покушала да на силу уђе у Сенат.
Прочитајте ОВДЕ зашто Русија жели повратак монархије?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Превремени избори у Италији у септембру или октобру, одразили су се и на стање на берзи.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА