Најновије

ЧЕПУРИН ПРВИ ГОСТ КОД ПОПОВИЋА: Погледајте шта му је поручио

Новоизабрани министар за иновације и технологију Ненад Поповић састао се данас у Влади Србије са амбасадором Русије Александром Чепурином, који му је честитао избор на нову функцију и изразио наду да ће са те позиције Поповић још снажније наставити да доприноси развоју најбољих економских и политичких односа Србије и Русије.

Александар Чепурин (Фото: Медија центар)

Министар Поповић је захвалио амбасадору Чепурину на честиткама и истакао да унапређење сарадње две земље остаје један од приоритета новоизабране Владе Србије.
Како је саопштено из Владе Србије, Поповић је нагласио да су иновације и технологије кључни фактор конкурентности, те да ће се Србија, као што је то најавила председница Владе Ана Брнабић, на свом путу развоја националне иновационе инфраструктуре ослањати и на знање и технологије из Русије.
- Подизање конкурентности науке, истраживања и иновација у функцији привредног развоја један је од приоритетних циљева Владе - рекао је Поповић.
- Да би Србија достигла земље које су лидери у овим областима, попут земаља ЕУ, САД, Русије и Израела, морамо пуно тога да урадимо, али је најважније што већ сада имамо шта да понудимо - а то је знање младих и креативних људи. Зато нас фокус треба да буде на још бржем развоју кадровског потенцијала у области иновација и технологија и то кроз стварање предуслова за практично оријентисане програме на основним академским студијама, као и програме дуалног образовања, који су усмерени на припрему кадрова у условима реалне производње - рекао је Поповић и указао да се такви програми већ спроводе у Русији.
Он је истакао да ће један од главних задатака његовог кабинета бити стварање амбијента за привлачење и охрабривање страних инвестиција у истраживање, развој и технолошке "стартапове", јер је то, према његовим рецима, генератор нових радних места у Србији. Погледајте ОВДЕ шта је Вучић поручио Могеринијевој. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Чепурин коментарисао заједничку историју:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА