Најновије

КАКВЕ УВРЕДЕ: Заратили Пајтић и Ђукановић

Некадашњи лидер демократа Бојан Пајтић рекао је да имамо режим који се не либи да купи 300.000 до 400.000 гласова на свим изборима и који је спреман да по гласу издвоји и до 50 евра.

Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

- Немогуће је поредити 2000. годину, када је огромна логистика из света помогла медијима и невладиним организацијама да заједно са странкама подигну излазност. Данас имате режим који се не либи да купи око 300.000 до 400.000 гласова на свим изборима, и то иако нису угрожени. Они неће имати проблем да дају и 50 евра по гласу на следећим изборима и не видим да дугорочно на овај начин може да се угрози режим - казао је Пајтић у интервјуу за „Дојче веле”.
Са друге стране, посланик СНС-а Владимир Ђукановић  истиче да је Бојан Пајтић искључиво владао путем куповине гласова.
- Кроз ову изјаву се јасно може сагледати мафијашки мозак Бојана Пајтића. Он је, у ствари, описао како је владао - рекао је Ђукановић и додао да је добро што је Пајтић признао да је опозиција 2000. године имала подршку из иностранства и да су се милијарде долара сливале да би се урушила држава.
- Помињући куповину гласова, он упире прст у тајкуне који су њему помагали да дође до гласова - наводи посланик и додаје да је крајње време да држава покрене неку истрагу и да се утврди шта је све Пајтић радио за време своје власти у Војводини.
- Са друге стране, добро је да су грађани видели по којем мафијашком принципу функционише Пајтић. Он захтева од тајкуна који су његову власт финансирали да то поново учине, како би њему, а и њима, Србија опет допала шака да је пљачкају. Пајтић је искључиво владао путем куповине гласова и ова изјава показује колико је усавршио те методе - закључио је Ђукановић.

Санда и Дијана: Опозиција неће бојкотовати Скупштину

Бојан Пајтић је апеловао и на опозицију да бојкотује рад Скупштине. Међутим, са његовим ставом се нису сложиле опозиционе посланице Санда Рашковић Ивић и Дијана Вукомановић.
- Проблем са саветом господина Пајтића у томе је што је управо он пропустио реалну шансу, исто као и Тадић и Ђилас да постану лидери опозиције у борби у Скупштини, као што то чине, на пример, британски опозициони лидери. Било би погрешно обесмислити преко милион гласова грађана који су на изборима 2016. дали подршку опозиционим партијама. Апеловала бих да опозициони посланици што чешће долазе у Скупштину, а не да из ње беже - казала је Вукомановићева, док слично размишља и Санда Рашковић Ивић.
- Скупштина, колико год била обезвређена, једина је институција путем које опозиција може да делује и да се њен глас чује. Друга је ствар што на сваку аргументовану критику власти напредњачки посланици сателитима узвраћају удбашким методама личне дискредитације. Али треба озбиљно размислити да ли да се пристане на наредне изборе, уколико не буде фер и коректан изборни процес - каже Санда.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија жели у ЕУ као што нећемо да уводимо санкције Русији и да им забадамо нож у леђа. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пајтић у Скупштини: Вучић на власти већ пету годину, суноврат државе је наследио од себе
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА