Најновије

НОВА ЕСКАЛАЦИЈА НА НАГОРНО КАРАБАХУ? Азербејџан тврди да је прекршен споразум о прекиду ватре и то чак 135 пута!

Азербејџанско министарство обране објавило је синоћ изјаву у којој се наводи да су јерменске снаге током прекјучерашњег дана прекршиле споразум о прекиду ватре чак 135 пута на простору регије Нагорно Карабах.

Прошлогодишњи сукоби (Фото: Јутјуб)

Реч је нестабилној регији унутар Азербејџана где већином живе Јерменци који су 1991. прогласили самосталност након чега је избио војни конфликт с Азербејџаном. На крају је изгубио контролу над овим простором, али ситуација се никада није сасвим смирила и спорадични инциденти се и даље догађају.
"Војне јединце Јерменије прекршиле су примирје 135 пута током дана, користећи митраљезе и минобацаче", наводи се у изјави.
Сукоб између две стране последњи пут је ескалирао 2. априла 2016. Трајао је три дана и 5. априла је било потписано примирје, али сукоби су се наставили. 

А овако је то изгледало прошле године. Милитанти "Украјинске добровољачке армије" (УДА), која је део у Русији забрањене екстремистичке организације "Десни сектор", стигли су у Красногоровку у близини Доњецка, где тероришу локално становништво, прочитајте ОВДЕ све детаље.
Извор: Аdvance.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

О позадини сукоба Јерменије и Азербејџана.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА