Најновије

ТОТАЛНИ ХАОС: Опозиција у Београду "разбијена" у три колоне?!

Опозија у Београду у две колоне плус појединци са стране!

Драган Шутановац (Фото: Јујтуб)

Прву, такозвану проевропску колону, чиниће Демократска странка, Покрет Слободних грађана Саше Јанковића и СДС Бориса Тадића. Другу колону чиниће Двери и десница, а очекује се да се у овој колони нађе и странка Вука Јеремића, чије је формирање најавио за јесен. Самостално ће на изборе изаћи ЛДП, Александар Шапић и покрет „Не давимо Београд”.
- Нема шансе за нови ДОС. Једна опозициона колона није могућа. Иако се ових дана и недеља воде озбиљни разговори међу лидерима опозиционара, они су и те како свесни да не могу сви заједно - наводи наш добро обавештени извор и додаје да би то мешање свега и свачега казнили и бирачи на изборима.
- Демократе не могу убедити своје бирачко тело да гласа за Двери, али ни за Вука Јеремића. Иако је Јеремић током председничке камапање наводио да је сигуран да ће гласачи ДС-а дати баш њему свој глас, резултати су показали да су га бирачи ДС-а заборавили - наводи извор и додаје да је Јанковић схватио да сам не може да направи добар резултат.
- Јанковић се током кампање за шефа државе трудио да ДС буде невидљив у његовој кампањи, а резултати су показали да треба да им буде захвалан за две трећине освојених гласова. Проблем у тој првој колони може бити његова сујета, јер је убеђен да је вођа опозиције, иако нема гласове да то и докаже - наводи извор.
- ЛДП ће на градске изборе изаћи самостално и кандидовати Чедомира Јовановића за градоначелника. А соло играч на изборима у Београду биће и председник општине Нови Београд Александар Шапић. Постоји и велика могућност да на изборе у Београду самостално изаће и иницијатива „Не да(ви)мо Београд” - објашњава извор и додаје да постоји могућност да се другој колони прикључи и Саша Радуловић.
- Покрет „Доста је било” може се наћи у колони са Јеремићем и Обрадовићем, јер је ближи њима него Шутановцу и Јанковићу - објашњава извор и додаје да не очекује да ће ДЈБ на изборе изаћи самостално.
Да ће опозиционари бити у две колоне, најавио је лидер демократа Драган Шутановац, који се јасно заложио за то да се не излази на изборе у једној колони, али и стакао да Двери за ДС нису пожељан партнер.
- Мислим да се ствара заблуда о томе да евентуално јединствена листа свих опозиционих странака, покрета, појединаца и оних који желе да учествују у томе може да оствари више од 50 одсто. За нас није прихватљиво да будемо у коалицији са људима са којима немамо приближно сличне ставове - казао је он и поручио да је Јеремић данас ближи Дверима.
За две колоне ових дана су се изјаснили и лидер СДС-а Борис Тадић, али и председник Нове странке Зоран Живковић. Погледајте ОВДЕ шта је Санда Рашковић Ивић рекла о Вучићевом стилу владавине. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је у председничкој кампањи прекинут Јеремићев говор, а Јеремић урлао:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА