Најновије

ЗОРАНА ТВРДИ: "Србија иде ка ЕУ, али..."

Србија иде ка ЕУ, али се не одриче односа са Русијом, Кином и САД, изјавила је данас потпредседница владе Зорана Михајловић, саопштено је из њеног кабинета.

Зорана Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

- Стратешки правац Србије је ЕУ и увођење европских стандарда. Истовремено, Србија је досадашњом европском политиком, али и заштитом сопствених интереса коју је водио и води Александар Вучић, показала да својим угледом и стабилношћу може да буде једина земља у Европи која Русији није увела санкције - рекла је Михајловић.
Како каже, нисмо то урадили због ината или само због традиционалних односа које Србија и Русија имају кроз историју, већ зато што превасходно бринемо о интересима наше земље. 
- Србија је мала земља да би газила и свађала се са великим и важним партнерима као што су Русија, Кина, САД и ЕУ, али је и те како велика и одговорна да сама брине о својој политичкој стабилности и ради све што може на очувању стабилности региона. Зато и развијамо политичке и економске односе са Кином и желимо што боље односе са САД - истакла је Михајловић. 
Она је оценила да је прошло време када је Србија захваљујући неспособности и лажима оних који су је водили била уцењена. 
Данас, како каже, читав свет зна јасну политику Србије и она се јасно чује и у Берлину, Москви, Вашингтону и Пекингу, те зато, међународна заједница данас, много више него раније, поштује и уважава Србију. 
Подсетимо, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је за америчку агенцију Блумберг да ће се , ако буде морала да бира између ближих веза с Русијом и чланства у ЕУ, одлучити за ово друго. Погледајте ОВДЕ шта је Стефановић рекао о плаћању рекета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако Зорана Михајловић коментарише чудне ситуације у саобраћају:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА