Најновије

КОРЕЈСКА КРИЗА ДОШЛА ДО УСИЈАЊА! Ево шта је Ким одговорио Пентагону који му је поручио да је спреман да се брани

САД су потврдиле да је Северна Кореја тестирала интерконтиненталну балистичку ракету, а из Пентагона поручују да су спремни да бране САД и њихове савезнике против растуће претње Северне Кореје и осуђују најновију пробу Пјонгјанга.

Кореја и лансирана ракета (Фото: Јутјуб)

"Остајемо спремни да бранимо себе и наше савезнике и да користимо читав спектар капацитета који су нам на располагању против растуће претње Северне Кореје. Наша посвећеност одбрани наших савезника, Републике Кореје и Јапана, у светлу ових претњи, остаје несаломива", рекла је портпаролка Пентагона дана Вајт.
Севернокрејска интерконтинентална балистичка ракета може да носи "велику, тешку нуклеарну бојеву главу", а севернокореjски лидер Ким Џонг-ун рекао је да је сукоб са САД ушао у "последњу фазу", јавила је раније званична новинска агенција Северне Кореје.
Ракета, коју је Пјонгјанг лансирао у уторак, може да досегне до Аљаске, упозоравају спољни експерти.
Истовремено, амерички државни секретар Рекс Тилерсон позвао је на глобалну акцију након што је Северна Кореја тестирала новоразвијену интерконтиненталну балистичку ракету, и тај потез је назвао новом ескалацијом нуклеарне претње Пјонгјанга.
САД су јуче затражиле хитан састанак Савета безбедности УН након што је Северна Кореја објавила да је тестирала своју прву интерконтиненталну балистичку ракету, саопштила је мисија САД у УН, а очекује се да ће састанак бити одржан данас.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Запад у паници и каквог то "сатаниног сина" спрема Русија?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ново испаљивање ракете је као никада до сада, узбунило читав свет.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА