Најновије

КРВАВИ КАЛИФАТ У РУШЕВИИНАМА: У овом граду ће терористи ИД пружити последњи отпор свету (ВИДЕО/МАПА)

Мосул је ослобођен од ирачких снага, а Курди чисте део по део Раке. Два најача упоришта Исламске државе у Ираку и Сирији су фактички изгубљена за Исламску државу.

Пут у једном правцу (Фото: Јутјуб)

Процењује се да ће Исламска држава у Ираку последњи отпор покушати да пружи у пограничном градићу Ал Каим.  Aл Каим је редовно на удару ирачке авијације јер кроз њега пролази велики број терориста који оперишу са обе стране границе. Ал Каим се налази на реци Еуфрат и процена је да ће ИД након пораза покушати да се повуку у правцу Сирије и Деир Ез Зора. 

Сви стручњаци процењују да ће управо Деир Ез Зор бити последња престоница Исламске државе и место где ће терористи пружити зањи отпор. Терористи већ довлаче снаге  у Деир Ез Зор са свих фронтова где се повлаче. Трупе САА у граду су у све већем проблему. Због овога руска авијација појачано бомбардује њихове позиције у граду, како би се помогло опкољеним снагама Сиријске арапске армије да задрже своје позиције у граду.  И коалиција око САД бомбардује долину Еуфрата у провинцији  Деир Ез Зор. Како јеменски Хути бомбардују војне базе у Саудијској Арабији погледајте ОВДЕ. О новој турској офанзиви на Курде на северу Сирије читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војна парада ИД из 2014. године кад су били на врхунцу моћи.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА