Најновије

САСТАЛИ СЕ ВУЛИН И СКОТ: Ево шта је министар поручио америчком амбасадору!

Министар одбране Александар Вулин примио је данас амбасадора САД Кајла Скота.

Александар Вулин (Фото: МУП Републике Србије)

Вулин је Скоту пренео да Србија остаје доследна политици војне неутралности која подразумева да се Србија неће придруживати ниједном војном савезу.
Како је саопштено из Министарства одбране, министар Вулин и амбасадор Скот разговарали су о даљем наставку сарадње две земље у области одбране.
Анализирајући претходни период, саговорници су констатовали да је област одбране најразвијенији део свеукупних билатералних односа, а министар Вулин је потврдио да ће Министарство одбране, као и Војска Србије, којој је сада председник Вучић врховни командант, наставити сарадњу истим темпом, како би она била спона и покретач што квалитетнијих односа Србије и САД у свим сферама и уједно гарант стабилности у региону. 
"Богата сарадња у области одбране је један од резултата укупне спољне политике и политике одбране коју спроводи наша влада, те остајемо доследни политици војне неутралности која подразумева да се Србија неће придруживати ни једном војном савезу", истакао је министар Вулин. 
Амбасадор Скот је изнео уверење да ће сарадња са министром Вулином бити успешна, те је током разговора било речи и о заједничким вежбама и обуци, развоју капацитета за припрему и учешће у мировним операцијама, сарадњи са Националном гардом Охајо кроз Програм државног партнерства, те предстојећем заједничком медицинском ангажовању у Анголи. 
Такође, подршка коју САД пружају кроз Програме безбедносне помоћи веома је корисна у процесу модернизације и опремања Војске Србије, рекао је министар одбране и истакао да је транспарентни приступ оно на чему ће, пре свега, инсистирати у даљој сарадњи. 
У том смислу, министар Вулин је исказао забринутост због активности које представници привремених институција самоуправе у Приштини спроводе на формирању "Оружаних снага Косова" и нагласио да КФОР и даље види као нашег јединог партнера у обезбеђењу административне линије и гаранта безбедности на Косову и Метохији. 
Вулин и Скот разговарали су и о актуелној политичко-безбедносној ситуацији, те је министар одбране потврдио да ће Србија у оквиру својих могућности дати допринос борби против исламског тероризма који данас представља глобалну претњу, једнако поуздано као што се показала у мигрантској кризи и очувању регионалне безбедности, чија стабилност је предуслов за даље унапређење економске ситуације и животног стандарда свих грађана. 
Министар Вулин честитао је амбасадору Скоту и његовим сарадницима Дан независности. Погледајте ОВДЕ о чему су разговарали Стефановић и Чепурин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта је некада говорио Александар Вулин:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА