Најновије

ТЕРОРИСТИ НЕМАЈУ НИКАКВЕ ШАНСЕ: Тигрови и Пустињски соколови крећу на "срце Сирије"! (ВИДЕО/МАПА)

Најновије победе Тигрових снага у Алепу и на западу Раке, омогућили су сиријској команди да своје елитне јединице пошаље у операцију ослобађања "срца Сирије", централне сиријске територије, која се налази на истоку покрајине Хама, а стратешки овзује чак пет сиријских покрајина.

САА (Фото: САА)

Највћи број припадника Тигрових нага већ је распоређен у град Комхана, одакле ће почети њихове операције за иништење Исламске државе и "побуњеничких" фракција повезаних са Ал Каидом. Други правац пробоја, према главном упоришту терориста у овом подручју - граду Укајрибату, предводиће Пустињски соколови, елитна тенковска јединица САА која је сада растерећена од одбрамбених задатака успосттављањем зона деескалације. Овај пробој кренуће из Саламије, а сам Укајрибат се сматра једним од најважнијих чворишта путева у Сирији.

На интернету су се већ појавили снимци "пустињских соколова" у Саламији Руска авијација, али и ратна морнарица већ дуже време припремају терен за ову операцију, а како изгледа удар "калибара" испаљених са руских бродова и подморнице, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово су "Пустињски соколови"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА