Најновије

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Русија спрема „сатаниног сина“ и „воз смрти“!

Русија је спремна да започне серијску производњу нове суперракете РС-28 „Сармат“, којег је НАТО већ прозвао „сатаном 2“, а такође и „воза смрти“ — железнички ракетни систем „Баргузин“.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

„Сармат“ ће, према најавама, бити највећи нуклеарни пројектил на свету, способан да сравни са земљом територију површине Француске или Енглеске.
Нова балистичка ракета би требало да замени легендарног „војводу“ РС-20В (по класификацији НАТО-а СС-18, мод. „Сатана“), који већ четврт века чини основу надземне групе стратешких нуклеарних снага и који се производио у украјинском „Јужмашу“. Нови произвођач пројектила је краснојарски завод „Красмаш“, а планирано је да ракета буде тестирана у четвртом кварталу ове године.
Са производњом нове ракете, као и „ракетног воза“, према речима потпредседника Владе Русије Дмитрија Рогозина, започеће се ако буду укључени у државни програм наоружања 2018-2025. године.
Говори се да ће „сатанин син“ бити два пута лакши од „војводе“, да ће бити убојитији и да ће превазићи претходника и по енергетској ефикасности, што ће тој ракети омогућити да погађа циљеве на било којој тачки света. Моћи ће да се лансира практично са сваког места и у свим правцима.
Побољшање карактеристика омогућиће да се „Сармат“ опреми додатним средствима за савладавање америчке ПРО.
Руски војни експерти су уверени да ће серијска производња почети идуће године и да рокови стављања у употребу неће бити пробијени.
„Уложен је огроман рад не само у краснојарској фабрици, него и Московском институту за термалне технологије, све се одвија према плану“, рекао је за Спутњик војни аналитичар Алексеј Леонков.
„Сармат“ је пројектован да елиминише противракетну одбрану противника, па га називају „убицом ракетних штитова“. Осим тога, може бити ојачан бојевим главама које имају способност маневрисања, које ће бити теже за пресретање.
Нова руска ракета на Западу већ изазива панику. Западни медији је већ називају „оружјем Судњег дана“, „маскираним ђаволом“ и „оружјем нуклеарног пакла“, каже експерт и додаје да ће „Сармат“ бити поуздано средство нуклеарног одвраћања.
„Нека је називају како хоће. Ракетни комплекс, који ће бити уведен у наоружање, систем је пете генерације, а његове карактеристике су толико импресивне да га се наши опоненти оправдано боје. Ова ракета има домет, према неким проценама, до 18.000 километара и 10 до 15 бојевих глава, где је свака капацитета до 750 килотона. До циља ће летети хиперсоничном брзином и имаће могућност маневрисања, а постојећи амерички противракетни систем, као ни они у перспективи, неће бити у стању да их пресретну“, каже Леонков.
„Сармат“ се, по његовом мишљењу, с разлогом сматра главним адутом лидерске позиције Русије у сфери технологије.
„Сједињене Државе улажу у наоружање огромна средства, али код њих нема напретка када је реч о хиперсоничним ракетама. Стога смо их ми у блиској будућности и наредних десет до петнаест година претекли, то је сигурно. Осим тога ми пуном паром развијамо железничку верзију балистичке ракете, па би узвратни удар у случају агресије могао да буде изведен из било које тачке у Русији, што би за амерички систем ПРО било потпуно неочекивано“, закључио је експерт.
Експерти сматрају да ће железнички ракетни систем „Баргузин“ бити кључни елемент нуклеарног штита Русије, на који Запад није у стању да одговори. Предности „воза смрти“, како га још називају, крију се у његовој „невидљивости“ и мобилности. Споља гледано, тај воз готово да се не разликује од обичног теретног или путничког воза, али ће у њему бити нуклеарне бомбе.
Тај ракетни комплекс може да пређе и до хиљаду километара на дан. Сваки „баргузин“ ће бити наоружан са шест интерконтиненталних пројектила РС-24 „јарс“, који се могу довести у паљбени положај у року од неколико минута.
А погледајте и пројекат "Баргузин". Прочитајте ОВДЕ како су упркос санкцијама Иранци направили противаздушни систем јачи од С-300.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте о каквом се оружју ради.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА