Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ СВЕМИРА: Сателит се отргао контроли изнад Земље (ВИДЕО)

Сателит се отргао контроли и могао би да крене ка Земљи, потврдио је његов оператор.

Сателит (Фото: globalmilitarycommunications.com)

Компанија за конструкцију свемирских летелица СЕС је рекла да је изгубила контролу над једним од њених сателита 17. јуна и сада се труди да га лоцира.
СЕСов АМЦ-9 сателит, који се налазио на 36 000 километара изнад Земљине површине је почео да се отима контроли пратећи „значајну аномалију.“
Компанија која себе ословљава добављачем „поузданих и сигурних сателита и комуникацијских решења на тлу,“ навела је да се сателит почео распадати у току протеклих неколико дана.
Услед овога СЕС је ангажовао компанију за ситуациону процену  ExoAnalytic Solutions да надгледа одломљене делове опреме који се удаљавају.
Директор  ExoAnalytic-a  Даг Хендрикс је рекао: „Видели смо да се неколико делова одвојило од сателита у протеклих неколико дана.“
„Пратимо бар један од делова. Не могу засигурно рећи да знамо тачно шта се догодило.“
Док се очекује да ће било који део који доспе до Земље једноставно изгорети када поново буде ушао у атмосферу, проблем је што ће то додати већ запушеном простору испуњеном хиљадама делова свемирског отпада у орбити.
Брајан Виден, стручњак за ситуациону процену у свемиру наводи : „Изазов лежи у томе што ће ти делови, из људске перспективе, бити тамо скоро заувек и представљаће дуготрајну навигациону катастрофу.“
Он додаје да ће ово дефинитивно повећати шансе од судара изнад Америка, али не верује да ће проузроковати ланчану реакцију. Руски научници тврде да је Тесла уништио метеор и спасао земљу. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је Земља ипак равна? Највећи доказ да Земља нема закривљеност је снимак из висина.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА