Најновије

ПРЕД НАЛЕТОМ ЕРДОГАНОВЕ АРМАДЕ: Курди предају север Сирије Асаду!?

У току су преговори под патронатом Русије између представника Дамаска и Курда на севеозападу Сирије о мирном преносу власти у кантону Африн.

Курди и САА (Фото: Синхуа)

Према незваничним информацијама, прва понуда курдских представника јесте да сиријске власти, које тренутно нису присутне у доминантно курдском кантону на северу покрајине Алепо, отворе своје представништво и војни штаб у Африну. Како преноси либанско-сиријска медијска кућа Ал Масдар, иако тренутно није познато да ли и представници ЈПГ-а ("Народних заштитних снага", које су настале под дирекном контролом Пентагона, а које Турци сматрају терористичком организацијом) учествују у преговорима, сасвим је могућ договор о мирном трансферу власти са ПЈД-ом, другом по величини кудском војно-политичком организацијом на северу Сирије, после СДФ-а (под чијом "капом" оперише и ЈПГ).
Доминација ПЈД-а у Африну, која омогућава овакав договор ПЈД-а са Дамаском, изразита је и у Камишлију и Хасаки на супротном крају севера Сирије, па је могуће да сиријске власти покушају да издејствују сличне договоре и у источним регионима. Велики захтеви сиријских представника су могући нарочито због недвосмислене одлучности турских власти да започну освајање Африна, за које је већ почела артиљеријско-ракетна припрема терена, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Званични Дамаск и Русија, која чак има и стационирану војну полицију на курдским територијама нису реаговали на турске нападе. Осим тога, Турци су у Астани, где је у току нова рунда мировних преговора, јасно ставили до знања да ни по коју цену неће дозволити присуство ЈПГ-а и ПКК на својим границама. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе су већ почеле, а Москва и Дамаск не реагују...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА