Најновије

НОВАЦ МУ НИЈЕ НАЈВАЖНИЈИ: Ево шта је Тео захтевао од Клиперса, а што би требало да чује Јокић!

Милош Теодосић се одрекао милиона да би заиграо у НБА лиги! Капитен кошаркашке репрезентације Србије каријеру ће наставити у Лос Анђелес Клиперсима, где ће годишње зарађивати 2,6 милиона евра нето, а московски ЦСКА му је нудио чистих 3,8 милиона евра по сезони!

Милош Теодосић (фото: Јутјуб принтскрин)

Тео ће са Клиперсима потписати двогодишњи уговор вредан 10,5 милиона евра. Међутим, најпре ће морати да плати савезни порез на приходе, који за особе са примањима већим од 418.000 долара годишње износи 34,8 одсто. Поред тога, Калифорнија има највиши државни порез на приходе у САД и он износи 12,8 одсто. И на крају, ту је и савезни порез за социјалну и здравствену заштиту од 2,45 одсто.
Кад се све сабере, 50,05 одсто новца Теодосићу ће узети америчка савезна влада и држава Калифорнија. Треба напоменути да би од тог новца Тео требало да плати изнајмљивање куће и све друге дажбине које уз то иду.
Руси су му, с друге стране, нудили 11,4 милиона за три године, али нето! То значи да би Теодосић годишње у Москви, након што му се одбије порез и све остало, добијао 3,8 милиона евра. Поред тога, "армејци" би му плаћали закуп куће и већину осталих трошкова.
Према речима нашег извора блиског Теодосићу, капитену Србије новац није био примаран у одлучивању. Он је имао друге приоритете.
Кошаркаш Лос Анђелес Клиперса Патрик Беверли верује да ће Милош Теодосић бити најбољи асистент у НБА лиги. Теодосић и Беверли се познају још из Олимпијакоса, где су заједно играли 2009. године.
- Милош ће бити велико појачање за Клиперсе. Могао би без проблема да буде најбољи асистент у НБА лиги. Једини је проблем што ћу сад морати да променим име када се чекирам у хотелу, пошто сам се досад увек пријављивао као Милош Теодосић - открио је Беверли. НБА звезде имају обичај да се у хотелима пријављују под лажним именима како би избегле узнемиравање.
- Новац није био најважнији фактор у избору клуба за Милоша. Њему је било битније да има обезбеђену минутажу на терену, а не да преседи на клупи целе сезоне. Такође, захтевао је од челника Клиперса да му не бране да игра за репрезентацију - открива наш саговорник.
Теодосић је од 2011. године играо за ЦСКА, шест пута је освојио регионалну ВТБ лигу, а 2016. је био и шампион Европе, па је сасвим нормално да је у 30. години пожелео да се опроба и у НБА лиги.
- Шест сјајних година сам имао у Москви и биће заувек у мом срцу. Имао сам среће да упознам много добрих људи и осећао сам велику љубав коју су навијачи гајили према мени. ЦСКА ми је омогућио да израстем у играча какав сам сад, да покажем шта све знам на терену и остварим снове - казао је Теодосић и додао:
- Испред мене је велики изазов и имам осећај да сам донео добру одлуку.
Председник ЦСКА Андреј Ватутин казао је да му је веома жао што је Теодосић одлучио да напусти Москву.
- Милош је код нас постао најбољи кошаркаш Европе. Генијалан је играч и човек, непредвидив, за фанове, противнике, понекад чак и за саиграче и тренера своје екипе. Из ЦСКА одлази играч епохе. Многи су само због њега долазили да гледају наше утакмице, желели су да виде његову магију. Он је увек преузимао одговорност, а решења понекад могу бити добра или лоша. Код нас је дошао као талентовани младић, а отишао као мушкарац који је освојио све. Зато му желим још много среће и успеха - закључио је Ватутин. Како су се Срби и Рускиње заједно нашли на светском трону у баскету, погледајте ОВДЕ.  Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово су центри који ће конкурисати за дрес репрезентације у одсуству Јокића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА